Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην Χαλκίδα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία αδειοδοτήθηκε η εγκατάσταση τεσσάρων αιολικών πάρκων με 51 ανεμογεννήτριες ύψους 150 μέτρων σε τέσσερα βουνά της κεντρικής Εύβοιας αλλά και για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση 58 ανεμογεννητριών στο όρος «Κόχυλας» στη Σκύρο.

Ads

Να σημειωθεί ότι περισσότερες από τις μισές ανεμογεννήτριες σχεδιάζεται να εγκατασταθούν μέσα σε περιοχές Νatura.

Στην συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας με κεντρικό σύνθημα «Την Εύβοια και τη Σκύρο δεν τις χαρίζουμε», το παρών έδωσαν χιλιάδες Ευβοείς και κάτοικοι της Σκύρου.

Παρόντες το σύνολο σχεδόν των δημάρχων της Εύβοιας οι οποίοι στις ομιλίες τους τόνισαν όλοι κατηγορηματικά ότι το νησί δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση στο περιβάλλον και στις ζωές των κατοίκων.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν όλοι οι ορειβατικοί σύλλογοι της Αττικής αλλά και σύλλογοι από την Καρδίτσα, την Λακωνία, την Κέρκυρα, καθώς και συλλογικότητες που αντιδρούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος από την αλόγιστη εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών.

Ads

Πριν από τη συγκέντρωση στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε από τους ορειβατικούς συλλόγους της Αθήνας, συμβολική πεζοπορία διαμαρτυρίας στο Ξεροβούνι, ορεινή περιοχή Natura, με πυκνό δάσος Κεφαλληνιακής Ελάτης μέρος του οποίου σχεδιάζεται να κοπεί για την δημιουργία πρόσβασης στις ανεμογεννήτριες.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ζήλος, Γιώργος Αγγέλου 

image 

image 

image