Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Αγία Τριάδα Μεγάρων που εκδηλώθηκε εντός κατοικημένης περιοχής με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν σπίτια και να εκκενωθεί ένας οικισμός. 

Ads

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική περιοχή πολύ κοντά στον οικισμό της Αγίας Τριάδας, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει αυτή την ώρα κίνδυνος για κατοικίες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαρέων τελικά δεν υπήρξαν υλικές ζημιές. 

Στο σημείο επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Νέο μέτωπο στο Μαρκόπουλο

Στο μεταξύ, ένα νέο μέτωπο πυρκαγιάς δημιουργήθηκε στο Μαρκόπουλο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση πίσω από το γήπεδο της περιοχής. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων 2 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Ads

Υπό μερικό έλεγχο και η φωτιά στην Μυτιλήνη

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Νησέλια Παμφύλων, περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκτιμάται ότι έχουν καεί περί τα 20 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ελαιώνα.

Επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη Πετζετέλ. 

Διπλό μέτωπο στα Ιωάννινα 

Μάχη με δύο φωτιές στα Ιωάννινα δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η μία εστία βρίσκεται στην Καστρίτσα Ιωαννίνων. Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρες της Περιφέρειας και εναέρια μέσα.

Νωρίτερα ένα πύρινο μέτωπο δημιουργήθηκε μεταξύ των οικισμών Ασβεστοχώρι και Κοσμηρά που τώρα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Για την κατάσβεσή του, έχουν κινητοποιηθεί 28 πυροσβέστες, 10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Κιθαιρώνα. Όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, ενώ καίει έλατα, πεύκα και πουρνάρια, μέσα σε μια χαράδρα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της σε αυτή τη φάση και καταβάλλεται προσπάθεια για την οριοθέτησή της, από τις ισχυρές δυνάμεις, που βρίσκονται στο σημείο.

* Φωτογρααφία αρχείου