Από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας πέρασε, στο ύψος των Αφιδνών, η φωτιά η οποία μαίνεται στη βόρεια Αττική.

Ads

Μετά τις τρεις νέες αναζωπυρώσεις που ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βαρυμπόμπτη η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για Ιπποκράτειο Πολιτεία, Δροσοπηγή και Κρυονέρι, Κοκκινόβραχο και Αφίδνες.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο πύρινο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων ενώ οι φλόγες έφτασαν πλέον στα διόδια των Αφιδνών και την Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας. Νωρίτερα η φωτιά μπήκε στην Δροσοπηγή, με τα σπίτια να παραδίδονται στις φλόγες. Μάλιστα τρία άτομα που φέρουν εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Στο σημείο κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι φλόγες έχουν φτάσει και στο κτήμα Τατοΐου και βρίσκονται δίπλα στο βασιλικό κοιμητήριο όπου βρίσκονται και τα ειδικά κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα.

Ads

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, εξαπλώνεται συνεχώς, κινείται βορειοδυτικά έχει φτάσει μέσα στα βασιλικό κτήμα του Τατοΐου και όπως με ενημερώνουν από την πυροσβεστική βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στα κοντέινερ που είχαν τοποθετηθεί για να αποθηκευτούν τα αντικείμενα των ανακτόρων και κινείται με κατεύθυνση προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ο Θεός να βάλει το χέρι του», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Το έργο των εναέριων μέσων, που για λίγες ώρες θα μπορούν ακόμα να επιχειρούν, δυσχεραίνουν οι άνεμοι που δυναμώνουν.

image

image

image

image