Τρεις τραυματίες άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα την Αττική. Και οι τρεις τραυματίες είναι από το Νέο Ηράκλειο. Σοβαρότερα έχει τραυματιστεί μια 68χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και νοσηλεύεται στην εντατική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από γείτονες, προσπάθησε να κλείσει το τζάμι, όμως χτυπήθηκε από ένα κομμάτι του μπαλκονιού που ξηλώθηκε από τον δυνατό αέρα. [Δείτε το σπίτι της 68χρονης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ από την κακοκαιρία].

Ads

Το Νέο Ηράκλειο ήταν και η περιοχή που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από το εξαιρετικά σύντομο, αλλά ισχυρό τοπικά μπουρίνι που πέρασε από γειτονιές της περιοχής, ξεριζώνοντας δέντρα, παρασύροντας σκεπές, καταστρέφοντας αυτοκίνητα, παιδικές χαρές, ηλιακούς θερμοσίφωνες, τέντες κλπ. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ακόμη και μέσα στο Νέο Ηράκλειο η ένταση του φαινομένου ήταν διαφορετική και υπήρξαν συγκεκριμένα σημεία που επλήγησαν με μεγαλύτερη σφοδρότητα. Όπως εξήγησε στο Tvxs.gr ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, πρόκειται για ένα φαινόμενο που αποκαλείται «γραμμή λαίλαπας», το οποίο στην εξέλιξή του «δίνει τέτοια περιστατικά με έντονη τοπικότητα»

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το μπουρίνι δεν κράτησε πολύ, όμως οι εικόνες από την περιοχή είναι αποκαλυπτικές της καταστροφής. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ένα από τα σπίτια της περιοχής ξυλώθηκε η σκεπή από την κρεββατοκάμαρα. «Ήταν ένα πράγμα, σαν να πέρασε σίφουνας. Δεν έμεινε πεύκο, δεν έμεινε τίποτα. Όλα τα διάλυσε», δήλωσε στην ΕΡΤ κάτοικος της περιοχής. 

Η καταρρακτώδης βροχή ξεκίνησε λίγο πριν τις 6:00 και κράτησε μέχρι περίπου τις 07:00. Οι κάτοικοι στο Νέο Ηράκλειο μιλούν για έναν ανεμοστρόβιλο που μέσα σε λίγα λεπτά σάρωσε τις περιουσίες τους και προκάλεσε βομβαρδισμένο τοπίο. Δέντρα πεσμένα στους δρόμους ή πάνω σε αυτοκίνητα τα οποία καταστράφηκαν, σκεπές ξηλωμένες και κατεστραμμένες, τέντες σκισμένες, παιδικές χαρές έχουν υποστεί ζημιές. 

Ads

Προβλήματα υπήρξαν και στις μετακινήσεις με τον ΗΣΑΠ καθώς λόγω πτώσης δέντρων ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου, τα δρομολόγια πραγματοποιούνταν από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά. Επίσης σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορα σημεία της περιοχής. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ν. Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος επιβεβαίωσε τα προβλήματα αναφέροντας πως στην περιοχή έχουν σημειωθεί πάνω από 150 πτώσεις δένδρων και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image