Με απροσχημάτιστη χρήση χημικών προσπάθησαν οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις να σταματήσουν την πορεία του μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Ads

Τα ΜΑΤ, χρησιμοποίησαν χημικά όταν η πορεία επιχείρησε να συνεχίσει στη Βασ. Σοφίας και επιτέθηκαν κατά των εκπαιδευτικών και των μαθητών έξω από τη Βουλή και ενώ οι εκπαιδευτικοί είχαν ζητήσει να μπει αντιπροσωπεία τους στη Βουλή.

Παρά την επίθεση, οι εκπαιδευτικοί παραμένουν έξω απο τη Βουλή και εξασφάλισαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

image

Ads

image

image

Νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της κινητοποίησης, διεκδικώντας σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, επαρκή χρηματοδότηση της Παιδείας και των λειτουργών της, πραγματοποίησαν συμβολική περικύκλωση του υπουργείου Οικονομικών.

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται: άμεση καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς, απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου 2016-2017 κ.ά.

image

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων Εκπαιδευτικών, μετέφεραν τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, λόγω της υποχρηματοδότησης, αλλά και την κατάσταση που βρίσκονται και οι ίδιοι λόγω των περικοπών στους μισθούς τους και της ακρίβειας.

Η ΔΟΕ έχει προκηρύξει για σήμερα 3ωρη στάση εργασίας, με δυνατότητα επιπλέον στάσεων εργασίας από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ 24ωρη απεργία προκήρυξαν η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, εκφράζοντας την αγανάκτηση των μαθητών για τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη και τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες από την έκρηξη στο σχολείο του, κάλεσε, ως συνέχεια των δράσεων που αναπτύχθηκαν με αφορμή αυτά τα γεγονότα στα σχολεία, σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση με τους απεργούς εκπαιδευτικούς, δηλώνοντας: «Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βία του συστήματος, με τέτοια γεγονότα».