Ads

Με τη συμμετοχή περίπου 1500-2000 ποδηλατων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η ποδηλατοπορεία στην Αθήνα. Μάλιστα, περίπου 300 ποδήλατα στο τέλος ανέβηκαν την ανηφόρα της λεωφόρου Κηφισίας, διέτρεξαν όλο το μήκος του υπο κατασκευή διαδημοτικλού ποδηλατοδρόμου, και, μετά από μια απαραίτητη στάση ανεφοδιασμού στην Κηφισιά, έφθασαν μπροστά από το σπίτι του πρωθυπουργού, στο Καστρί.

«Με το ποδήλατάκι, θα πάμε στον Γιωργάκη. Αυτό που ξεκίνησε ως αστείο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία», αναφέρουν οι διοργανωτές στην ιστοσελίδα τους. Ωστόσο, μόνο πέντε άτομα συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό καθώς οι υπόλοιποι είχαν αποχωρήσει.

Κύριο αίτημα των ποδηλατών/ποδηλατισσών είναι η άρση των εμποδίων στη χρήση του ποδήλατου, με αιχμή την άρνηση της εταιρείας Αττικό Μετρό να δεχθεί ποδήλατα στους συρμούς του μετρό. Στο στόχαστρο και ο ΟΣΕ, ο οποίος επίσης απαγορεύει τη μεταφορά ποδηλάτων.

Ένας από τους πέντε ποδηλάτες που συναντήθηκαν με τον κ. Παπανδρέου εξιστορεί τη συνάντηση

Ads

Ο Γ. Κοκολάτος έστειλε τη μαρτυρία του στους www.podilates.gr

Ονομάζομαι Γιώργος και είμαι ένας από τους συμμετέχοντες της πορείας που έφτασε μέχρι την οικία του κ. Παπανδρέου. Θέλω μόνο να σας ενημερώσω ότι μετά που φύγατε, (δυστυχώς πολύ νωρίς) συνομίλησα, μαζί με λίγους, ίσως πέντε ακόμα ποδηλάτες, με τον κ. Παπανδρέου.

Σε καμία περίπτωση, ούτε εγώ ούτε οι συνομιλητές μου, αφήσαμε να εννοηθεί ότι εκπροσωπούμε οποιονδήποτε άλλον πέραν του εαυτού μας. Ο κ. Παπανδρέου ήταν αρκετά χαλαρός μαζί μας και μας ζήτησε να μεταφέρουμε την επιθυμία του να συνομιλήσει με κάποιον “υπεύθυνο” ή “εκπρόσωπό” μας. Εμείς απο την πλευρά μας είπαμε ότι σήμερα βρεθήκαμε αρκετές χιλιάδες ποδηλατών όλων των ηλικιών στους δρόμους διεκδικώντας για μία ακόμα φορά μία ανθρώπινη πόλη για όλους, με επαρκές δίκτυο πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και ΜΜΜ τα οποία να δέχονται τα ποδήλατα. Οι περίπτωσεις του μετρό, του ηλεκτρικού και του ΟΣΕ τονίστηκαν ιδιαίτερα.

Εξηγήσαμε ότι για να φτάσουμε μέχρι την οικία του διασχίσαμε το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Αθήνας συναντώντας πλήθος παρκαρισμένων αυτοκινήτων, κάδων οικοδομικών εργασιών. Επιπλέον, αναφερθήκαμε στον ιστότοπο των ποδηλατών και στο πλήθος των απόψεων που φιλοξενεί και ο κ. Παπανδρέου ανταπάντησε αναφέροντας τα βιβλία (?) που έχει γράψει η υπουργός Περιβάλλοντος σχετικά με την χρήση του ποδηλάτου στην πόλη. Το τελευταίο που θα ήθελα να αναφέρω, είναι ότι μας ζητήθηκε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε παρόμοιες δράσεις και να τον ενημερώσουμε για την επόμενη “εκδήλωση – δράση”, πράγμα που δεχθήκαμε.