Με πολυεξάρτημα που αποτελείται από ανοιχτήρι φιαλών κρασιού και λεπίδα τραυμάτισε τον 15χρονο συμμαθητή του, μέσα στο σχολείο τους, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο 16χρονος που συνελήφθη στην Αμαλιάδα. 

Ads

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι «ο δράστης μετέβη το μεσημέρι αυτοβούλως στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όπου και συνελήφθη, ενώ παράλληλα παρέδωσε στους αστυνομικούς πολυεξάρτημα ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης του». 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Κρατείται στο αστυνομικό τμήμα και το πρωί της Παρασκευής θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

«Προσωπικές διαφορές»

Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο προσωπικών διαφορών μεταξύ των δυο παιδιών αφού, σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες είχαν τσακωθεί. Άλλοι μιλούν για οπαδικό ζήτημα και άλλοι υποστηρίζουν ότι τσακώθηκαν για ένα κορίτσι. 

Ads

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι γνωστό ότι στην περιοχή που μένουν οι δυο πρωταγωνιστές της ιστορίας, υπάρχουν δυο αντίπαλες παρέες που στο παρελθόν έχουν έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση. Ήδη στο σχολείο υπάρχει μεγάλη αναστάτωση μετά το περιστατικό και οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών ζητούν να διευθετηθεί το ζήτημα ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες.

Τι υποστήριξε ο δράστης 

Ο 16χρονος δράστης υποστήριξε στην αστυνομία ότι το περασμένο Σάββατο είχε διαπληκτισμό με τον 15χρονο σε κάποιο πάρτι. Όσο για την επίθεση στον συμμαθητή του, αφού ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι δεν κατάλαβε πως ήταν ανοιχτή η λάμα και ότι ήθελε απλά να χτυπήσει τον 15χρονο και όχι να τον μαχαιρώσει.

Η μαρτυρία του θύματος 

Στο μεταξύ, ο 15χρονος μιλώντας στον ANT1, είπε: «ήρθε πισώπλατα. Ήρθε να μου ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο, κι όπως έκανα το πρόσωπό μου έτσι (σ.σ. εννοεί στο πλάι για να τον αποφύγει), μου έριξε δυο μαχαιριές στην πλάτη και τον ώμο. Είχαμε τσακωθεί πριν. Για άλλο λόγο. Και καλά είχα πειράξει κάποιον εγώ, ενώ τον είχανε πειράξει άλλοι». 

Ο αδελφός του 15χρονου από την πλευρά του δήλωσε: «είναι μια ομάδα στην Αμαλιάδα και θέλουν να κάνουν κουμάντο παντού. Επειδή ο αδερφός μου δεν θέλει να είναι στην ομάδας τους και να ασχολείται με τέτοια πράγματα, του επιτέθηκαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον αδελφό μου, έχει γίνει και στο παρελθόν».