Με την ακρόαση των κοινωνικών φορέων συνεχίζεται σήμερα, η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Ads

Το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί αύριο, Πέμπτη, στην Ολομέλεια της Βουλής όπου θα συζητηθεί επί της αρχής και την Παρασκευή η συζήτηση θα συνεχιστεί επί των άρθρων, με την ψηφοφορία του να ακολουθεί.

Στη χθεσινή, πρώτη ημέρα της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στις Επιτροπές, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε σήμερα Τρίτη από τη Βουλή αλλαγές στα σημεία του πολυνομοσχεδίου και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την φορολόγηση των εσόδων που προέρχονται από τα ενοίκια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε πως έπειτα από συνεννόηση με τα κλιμάκια των Θεσμών, θα αποσυρθούν οι παράγραφοι 5 και 6 του άρθρου 2 που προβλέπουν αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα έσοδα από ενοίκια σε 15% από 11% για έσοδα έως 12.000 ευρώ και 35% από 33% για έσοδα άνω των 12.000 ευρώ.

Ads

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι, εκτός απρόοπτου, θα ισχύσουν οι παλιοί συντελεστές φορολόγησης 11% και 33% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και άνω του ποσού αυτού αντίστοιχα.

«Αλλαγές θα κάνουμε στο νομοσχέδιο και θα ακούσουμε τους βουλευτές. Δεν είναι ‘take it or leave it’», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης

Παράλληλα, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης προχώρησε σε προαναγγελία τροποποιήσεων στο πολυνομοσχέδιο, δεδομένης της άρνησης της αντιπολίτευσης να το υπερψηφίσει.