Απορρίφθηκε η συμμετοχή στο PSI ή αναβλήθηκε η απόφαση για τη συμμετοχή σε 18 σειρές ελληνικών ομολόγων, τα οποία διέπονται από ξένο δίκαιο και για τα οποία έγιναν τις προηγούμενες ημέρες συνελεύσεις των ομολογιούχων, όπως ανακοίνωσε ο OΔΔΗΧ.
 

Ads

Σε 11 σειρές ομολόγων, ύψους 3,8 δισ. ευρώ, το αίτημα απορρίφθηκε και σε επτά, ύψους 2,6 δισ. ευρώ, η λήψη της απόφασης αναβλήθηκε.
 
Σε δυο περιπτώσεις -μια έκδοση σε ευρώ και μια σε ελβετικό φράγκο, αθροιστικού ύψους 2,31 δισ. ευρώ- δεν υπήρξε απαρτία, ενώ σε 16 σειρές δόθηκε η έγκριση από τη συνέλευση.
 
Σε όσες περιπτώσεις υπήρξε αναβολή της συνέλευσης, δόθηκε παράταση έως τις 18 Απριλίου.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε υποστηρίξει την περασμένη εβδομάδα ότι η ελληνική προσφορά για τα ομόλογα που διέπονται από ξένο δίκαιο παραμένει ελκυστική και προειδοποίησε ότι δεν συνιστά χρεοκοπία (default) η μη αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων ξένου δικαίου που δεν θα «κουρευτούν» στο πλαίσιο του PSI.
 
Στις 23 Μαρτίου η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει για μεθαύριο Τετάρτη 4 Απριλίου το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων αλλοδαπού δικαίου και των εγγυημένων ομολογιακών δάνειων των ΔΕΚΟ προκειμένου να δώσει μια πρόσθετη ευκαιρία στους επενδυτές να μετέχουν στο PSI.