Με ειδικό νόμο που θα ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή το αργότερο στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη θα καταργηθεί – σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη– η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Ads

Σύμφωνα με την Documento, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οδηγούνται στη Βουλή 23 νομοθετήματα για τη θεσμοθέτηση των φοροαπαλλαγών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε επιχειρήσεις πάσης φύσεως, για την επιδότηση της εργασίας των νέων κάτω των 25 χρόνων, κ.α.

Θα ακολουθήσει ένας δεύτερος κύκλος νομοθετικών ρυθμίσεων που θα περιλαμβάνει τη μη περικοπή συντάξεων αλλά και το νέο σχέδιο που επεξεργάζονται από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για τη θέσπιση δόσεων προς εξόφληση οφειλών που δημιουργήθηκαν προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 31/12/17. Τα πάντα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 15 Δεκεμβρίου το αργότερο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.