Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο μετρό της Αθήνας, μετά την απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που λήγουν στα τέλη του καλοκαιριού, 250 εργαζόμενων.

Ads

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης των σωματείων των εργαζομένων, προκειμένου να αποφασιστεί το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία ενδέχεται να προχωρήσει και στη λύση ορισμένων συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προς τις δίκαιες και δυναμικές κινητοποιήσεις των 250 απολυμένων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που διεκδικούν τη δουλειά τους και το ψωμί των παιδιών τους. “Η κυβέρνηση της Ν.Δ. τους χρησιμοποίησε για προεκλογική πολιτική ομηρεία και η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως εξιλαστήριο θύμα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Οι εργαζόμενοι όμως και οι οικογένειές τους δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται μπαλάκι του πινγκ πονγκ στα μικροπολιτικά παιχνίδια του δικομματισμού” τόνισε ο κ. Στρατούλης.

Για «μεθοδευμένη και κομματικά καθοδηγούμενη προσπάθεια των διοικούντων της Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας Α.Ε.» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την απόφαση «παράνομη και καταχρηστική». Επιπλέον καλεί «τον αρμόδιο υπουργό να πάρει θέση».

Ads