Αναχώρησε από τη Μύρινα της Λήμνου, όπου είχε ακινητοποιηθεί από τα ξημερώματα, για Μυτιλήνη στις 3.15 το μεσημέρι της Πέμπτης το πλοίο Blue Star Myconos, χωρίς, ωστόσο, να έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος που παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού.

Ads

Σε ανακοίνωσή της η πλοικτήτρια εταιρεία λέει ότι το πλοίο συνεχίζει το δρομολόγιό του μόνο για αποβιβάσεις, «κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές»:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές, το πλοίο BLUE STAR MYCONOS θα αποπλεύσει από τον λιμένα Λήμνου στις 15.00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης. Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ. Η Εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη».

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι – Φούρνοι – ‘Αγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς. Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Ads

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 τα ξημερώματα. Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησαν – όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο – να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποβιβάστηκαν 127 επιβάτες.

Πλέον, με την αναχώρηση του πλοίου, εκτός των ερωτημάτων για την ορθότητα της διαδικασίας από την αρχή του περιστατικού, προκύπτουν νέα ερωτήματα για τους λόγους που δόθηκε άδεια απόπλου στο πλοίο, πριν βγουν τα αποτελέσματα.