Με εγγύηση-μαμούθ, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο Δημήτρης Κοντομηνάς, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, όπως αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο την Τετάρτη, το οποίο είχε κληθεί να λύσει τη διαφωνία σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία, μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.

Ads

Μετά από διάσκεψη πέντε ωρών, το Δικαστικό Συμβούλιο, με πλειοψηφία δύο έναντι ενός, αποδέχθηκε την πρόταση του ανακριτή της υπόθεσης Γιώργου Ανδρέαδη. Η αρμόδια εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, είχε ζητήσει την προφυλάκηση του επιχειρηματία, κρίνοντάς τον ύποπτο φυγής και ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων.

Ο Δ. Κοντομηνηνάς, ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι απασχολεί στην επιχείρησή του 1.500 άτομα και σε περίπτωση που πάει φυλακή, ο όμιλος του θα καταρρεύσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους. 

«Το ότι γίνεται έρευνα για το ΤΤ είναι γνωστό εδώ και καιρό άρα αν ήθελα να φύγω θα είχα οργανώσει τη διαφυγή μου εδώ και καιρό. Εγώ αντίθετα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς επέστρεψα στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ», υποστήριξε επίσης.

Ads

Επιπλέον, επικαλέσθηκε άλλες δικαστικές υποθέσεις με περιοριστικούς όρους τους οποίους είχε απαρέγκλιτα τηρήσει.

«Πάσχω από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα υγείας», ανέφερε ο Δ. Κοντομηνάς και συμπλήρωσε ότι «έγιναν συμβολαιογραφικά πληρεξούσια προς τις τράπεζες που διαδέχτηκαν το ΤΤ προκειμένου να εγγράψουν ακίνητα αξίας περίπου 7 εκ. ευρώ. Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια είναι 5 εκ. ευρώ».

Τέλος, επανέλαβε ότι προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του τηλεοπτικού καναλιού ALPHA αν χρειαστεί, διαδικασία ωστόσο που είναι χρονοβόρα καθώς πρέπει να περάσει από το ΕΣΡ.

Αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης, οι συνήγορου υπεράσπισης του επιχειρηματία έκαναν λόγο για δικαίωση του πελάτη τους. «Επικράτησαν ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων», δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος. «Αναμένουμε το σκεπτικό των δικαστών, αν και κατά πλειοψηφία για μας είναι μεγάλη δικαίωση», σημείωσε ο Γρηγόρης Τσόλιας.