Με τον Μανόλη Γλέζο, ζήτησε και συναντήθηκε ο Χορστ Ράιχνεμπαχ, με σκοπό να ενημερωθεί διεξοδικά για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ads

Η συνάντηση κράτησε περίπου δυο ώρες και έγινε στο σπίτι του Μανώλη Γλέζου παρουσία του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνου Καρβούνη, του Γιάννη Μηλιού και της Λη Σαράφη.

Όπως μετέδωσε το Mega, η συνάντηση είχε ιδιωτικό χαρακτήρα και τη ζήτησε ο ίδιος ο κ. Ράιχενμπαχ που έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Θέλησε να ενημερωθεί, ωστόσο, όχι με την θεσμική του ιδιότητα καθώς έχει διαβάσει τη «μαύρη βίβλο» της κατοχής και για το νέο βιβλίο του κ. Γλέζου με τίτλο «Και ένα μάρκο να ήταν…» που αναλύει το θέμα.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ του παρείχε πλήρη ενημέρωση, του έδωσε όλες τις διαστάσεις του θέματος και κυρίως παρουσίασε την τεκμηρίωση για τα όσα η ελληνική πλευρά πιστεύει ότι δικαιούται η Ελλάδα.

Ads

Για το πώς βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των επανορθώσεων χαρακτηριστική είναι η ερώτηση που έχει κάνει στη Βουλή για τις αποζημιώσεις των κατοίκων του Διστόμου αλλά και η απάντηση του ίδιου του κ. Τσίπρα μόλις χθες σε σχετική ερώτηση ο οποίος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεχάσει το θέμα σε κάποιο από τα κυβερνητικά συρτάρια.


*Διαβάστε, την συνέντευξη του Μανόλη Γλέζου στην Κρυσταλία Πατούλη για το tvxs, όπου διαβάστηκε αυτούσια σε μετάφραση στον Χορστ Ράιχνεμπαχ, στην συγκεκριμένη συνάντηση: Μ.Γλέζος: Να μας δώσουν οι Γερμανοί αυτά που μας οφείλουνε