Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της δημοσιογράφου και επί σειρά ετών συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη, Ιωάννας Κολοβού, η οποία αγωνίζεται εδώ και καιρό για να σώσει το σπίτι της που βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέος 15.000 ευρώ, ώστε να γίνει η έξωση.

Ads

Διαβάστε επίσης: Ιωάννα Κολοβού: «Με πέταξαν έξω, πάει, αυτό ήταν, τελείωσε»

Σύμφωνα με το OPEN, αστυνομικοί, λίγο πριν τις 8:00 έσπασαν την πόρτα της και μπήκαν στο σπίτι της για να πραγματοποιηθεί η έξωση, η οποία έγινε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (…). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό» δήλωσε στο OPEN  η κ. Κολοβού. 

Ads

Μάλιστα, καταγγέλλει πως κάποιος τη χτύπησε «πολύ δυνατά στο χέρι». Σύμφωνα με την Ιωάννα Κολοβού, έσπασαν την πόρτα, «τη διαλύσανε» με ηλεκτρικό πριόνι.

«Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», δήλωσε η δικηγόρος της Ιωάννας Κολοβού.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί σπάνε την πόρτα της Ιωάννας Κολοβού

Αστυνομικοί και δικαστικοί κλητήρες έκαναν καταγραφή των αντικειμένων που υπάρχουν στο σπίτι. Όπως η ίδια είπε δεν την άφησαν να είναι παρούσα κατά την καταγραφή των αντικειμένων και της έδωσαν μόνο ένα ρούχο, τις δύο γάτες της και την έβγαλαν έξω από το σπίτι όπου ζει με τον γιό της.

Στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού έσπευσαν αλληλέγγυοι πολίτες, καθώς και η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έκανε λόγο για «πολύ άδικη απόφαση την εποχή των Πάτσηδων», ο διευθυντής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσιώτης και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης. 

Διαβάστε επίσης: Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την ασυδοσία τραπεζών και funds

image 

image


 


 

Ιωάννα Κολοβού: «Με πέταξαν έξω, πάει, αυτό ήταν, τελείωσε»

Βαριές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώθηκε η έξωση από το σπίτι της εξέφρασε μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού.

«Ήρθαν με ηλεκτρικό πριόνι και έσπασαν την πόρτα, ο κλητήρας με τράβηξε βιαίως, με έχει τραυματίσει, το χέρι μου έχει πρηστεί. Με έβγαλαν για ένα χρέος 10.000 € από μία κάρτα, δάνειο δεν έχω πάρει ποτέ μου. Το σπίτι δεν το πήρε fund, το πήρε η ιδιώτης», είπε.

Η Ιωάννα Κολοβού κατήγγειλε ότι δεν την αφήνουν να μπει στο σπίτι ούτε για να πάει στην τουαλέτα. «Έχω πρόβλημα υγείας και μου λένε να πάω τουαλέτα δίπλα στους γείτονες», υπογράμμισε, καταγγέλλοντας: «είδα το περιπολικό στις πεντέμισι το πρωί και στις 6.30 μαζί με τον κλητήρα έσπασαν την πόρτα χωρίς να χτυπήσουν το κουδούνι. Με πέταξαν έξω, πάει, αυτό ήταν, τελείωσε», κατέληξε η Ιωάννα Κολοβού.


 

Γεροβασίλη: «Τα ‘κοράκια’ έχουν ορμίσει στους αδύναμους την εποχή των Πάτσηδων»

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ. Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου», τονίζει σε δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη.

«Έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο», υπογραμμίζει η Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Οι μέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και βεβαίως, ο χειρισμός ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του», καταλήγει.