Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων. Πληροφορίες αναφέρουν πως το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να ορίσει το ύψος του αφορολόγητου στον ενιαίο φόρο ακινήτων στα 50.000 ευρώ.
 

Ads

Όπως έγινε γνωστό, η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να υπάρξει αφορολόγητο στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων. Η διακομματική επιτροπή συνεδρίασε υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με τη συμμετοχή από τη Νέα Δημοκρατία των Απόστολου Βεζυρόπουλου και Αντώνη Παναγόπουλου, από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Μακρυπίδη και από τη ΔΗΜΑΡ των Δημήτρη Χατζησωκράτη και Γιώργου Ιωαννίδη.
 
Η επιτροπή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, επεξεργάστηκε προτάσεις φορέων και πολιτών, ενώ εξέτασε, επίσης, το ύψος του αφορολογήτου. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στόχος είναι, αφενός η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της μείωσης της επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης και αφετέρου, ο εξορθολογισμός της φορολόγησης όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα.
 
Οι τελικές αποφάσεις για το ύψος του αφορολόγητου, τους φορολογικούς συντελεστές και τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής υπό τον Γ. Στουρνάρα.