Κινητοποίηση πραγματοποιούν φοιτητές και μαθητές στο κέντρο της Αθήνας ως διαμαρτυρία για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας με την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Ads

Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια με μαύρα μπαλόνια και άσπρα που έχουν πάνω τους συνθήματα στα χέρια και ξεκίνησαν πορεία στη Βουλή.

Οι μαθητές και οι φοιτητές κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών.

Οι μαθητές και οι φοιτητές ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν. «Για τα παιδιά στα Τέμπη… Για τις οικογένειές τους… Και για εμάς..», ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», αναφέρει πανό φοιτητών.

Ads

Το σώμα της πορείας κατευθύνεται προς τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφ. Συγγρού.

«Να γίνουμε των νεκρών η φωνή», λένε απ’ το μικρόφωνο, ενώ κρατούν πανό που γράφουν «Τα Κέρδη τους, οι Νεκροί μας» και «Πάμε και όπου βγει, ποτέ ξανά!».

Διαβάστε επίσης: Λάρισα: «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ»

image

image

Φωτογραφίες από Eurokinissi

image 

image

image 

image 

image

image

image

image

image

image

Σημειώνεται ότι η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους» διοργανώνει σήμερα Παρασκευή στις 19:00 σιωπηρή διαμαρτυρία στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη.

«Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια» για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέρει η ανακοίνωση της συλλογικότητας στα social media.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε επίσημα ότι θα συμμετάσχει στην διαμαρτυρία.

Επίσης, το απόγευμα είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών και στη Θεσσαλονίκη με το ραντεβού να δίνεται στην Καμάρα.