Χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκε το βράδυ της Τρίτης  στο Σκοπευτήριο Καισαριανής για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς το τουρκικό συγκρότημα Grup Yorum, μέσα από μια κοινή συναυλία – απάντηση Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών, στην άγρια καταστολή ενάντια στο συγκρότημα και σε ό,τι αυτό εκπροσωπεί.

Ads

Η ενεργητική παρουσία του συγκροτήματος υπέρ των δικαιωμάτων του τουρκικού λαού και ο επαναστατικός προσανατολισμός του οδήγησε τα μέλη του στις φυλακές και χρειάστηκαν οι θάνατοι της Χελίν Μπολέκ, του Ιμπραϊμ Γκοκτσέκ και του Μουσταφά Κοτσάκ για να καταφέρει το Grup Yorum να κατακτήσει το δικαίωμα να παίζει ελεύθερα μουσική στην Κωνσταντινούπολη και να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συζήτηση, η οποία είχε ως βασικό άξονα τη «Λαϊκή Τέχνη και Επανάσταση – Το παράδειγμα του Grup Yorum».

Ακολούθησε συναυλία για την διεθνιστική αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών, όπου τραγούδησαν μέλη της κοινότητας του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τους Ρωμιοσύνη, τον Αλέξανδρο Κτιστάκη και μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής.

Στο τέλος ανέβηκαν στη σκηνή οι Grup Yorum, ή τουλάχιστον όσα μέλη του συγκροτήματος κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα για την εκδήλωση, οι οποίοι ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα τραγούδια τους.