Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης και στις δύο εξόδους Ελευσίνας και Αφιδνών, ενώ σύμφωνα με την Τροχαία, τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να κορυφωθεί.

Ads

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί έχουν υποχρεώσει τουλάχιστον 1.500 οικογένειες να επιστρέψουν στην Αθήνα καθώς διαπιστώθηκε ότι προσπάθησαν να «εγκαταλείψουν» παράτυπα την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα πάντως με τον διοικητή Τροχαίας Αττικής, Σπύρο Λάσκο, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η έξοδος φέτος είναι διπλάσια από πέρυσι που ίσχυαν ακριβώς τα ίδια μέτρα.

Ειδικότερα, από τους δύο σταθμούς διοδίων σε Ελευσίνα κι Αφίδνες πέρασαν μέχρι χθες 35.000 αυτοκίνητα, την ώρα που πέρυσι την αντίστοιχη μέρα είχαν περάσει μόλις 16.000. Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι πρόπερσι, που δεν ίσχυαν απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, είχαν περάσει από τα διόδια 75.000 οχήματα.

Ads

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία συνεχίζει να πραγματοποιεί ελέγχους στα διόδια ζητώντας βεβαιώσεις μετακίνησης και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από τις 35.000 οχήματα, 273 έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω επειδή οι οδηγοί τους δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι η διαπεριφερειακή μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής. Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα. Διευκρινίστηκε, ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.