Mαζικές πορείες για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ads

Στη Θεσσαλονίκη, μεγάλη ήταν η συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων, κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς, καθώς και συλλογικοτήτων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η πορεία ξεκινώντας από το Πολυτεχνείο κατέληξε στο αμερικανικό προξενείο, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να την επιτηρούν.

Οι συγκεντρωμένοι όταν έφθασαν μπροστά από το προξενείο έκαψαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας την σημαία των ΗΠΑ. Την ώρα που καιγόταν η σημαία τραγουδούσαν το Πότε θα κάμει ξαστεριά και το Ακορντεόν.

Ads

image

Πλήθος κόσμου στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στους δρόμους της Πάτρας. Την πορεία οδηγούσαν εργαζόμενοι διανομείς με τα μηχανάκια τους, ενώ στο τέλος σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ ορισμένων διαδηλωτών και αστυνομικών.

Με κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας και πορεία στους δρόμους της πόλης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και άλλοι φορείς, τίμησαν τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

image

Μεγάλη, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα, ήταν η συμμετοχή κόσμου, εκπρόσωπων φορέων, εκπαιδευτικών και φοιτητικών συλλόγων, σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.

image

image