Η βροχή δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει χιλιάδες  φοιτητές και εκπαιδευτικούς από το να συμμετάχουν σε συλλαλητήρια την Πέμπτη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την κρατική καταστολή.

Ads

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έφτασαν με πορεία στη Βουλή φωνάζοντας  συνθήματα, όπως «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «Ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, πάρτε τώρα μέτρα να ανοίξουν οι σχολές», «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές», «Ασφάλεια για τους φοιτητές είναι μέτρα για υγεία και ανοιχτές σχολές».

Εντός του Πρωταπριλιάτικου κλίματος, οι φοιτητές, φτάνοντας στο Σύνταγμα, άνοιξαν πανό που ανέγραφε «1η Απρίλη 2021: Θέλουμε λιγότερους καθηγητές και περισσότερους αστυνομικούς», ενώ με πικέτες ανέδειξαν και άλλα «αιτήματα», όπως «Θέλουμε κλειστές σχολές έως το 2023» και «Τώρα ΜΑΤ σε όλες τις σχολές»!

Μαζικό ήταν και το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου με προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
«Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών, ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών» βροντοφώναξαν οι νέοι και οι νέες. «Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές – Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη δεν θα εφαρμοστεί – Ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας» γράφει χαρακτηριστικά το κεντρικό πανό των φοιτητικών συλλόγων.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις, όπως οι Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Χανιά.