«Ο λόγος που ψηφίζουμε την πρόταση μομφής δεν είναι ο ίδιος με αυτόν της ΝΔ, που είναι για να μην πάει ο κ. Τσίπρας στις Πρέσπες. Άλλωστε αυτό αφορά κυρίως τους ΑΝΕΛ. Αυτοί οι ψήφοι απαιτούνται για την πρόταση δυσπιστίας. Τον κ. Καμμένο που θέλει και την καρέκλα της εξουσίας ζεστή και τη στολή του μακεδονομάχου φρεσκοσιδερωμένη. Όμως αυτά μαζί δεν πάνε» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και διερωτήθηκε «πώς να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση όταν διαπραγματεύεστε τα πάντα χωρίς την οποιαδήποτε ενημέρωση, χωρίς καμία διαβούλευση».

Ads

Ο βουλευτής του Ποταμιού, στην ομιλία του στη Βουλή επί της πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, κατηγόρησε για υποκρισία τους ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «αν η υποκρισία ήταν ολυμπιακό άθλημα οι ΑΝΕΛ θα είχαν το χρυσό μετάλλιο», αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και την ΝΔ τονίζοντας ότι «το Σκοπιανό και η παράταση της εκκρεμότητάς του έχει χτίσει και συνεχίζει να χτίζει πολιτικές καριέρες, αλλά γκρεμίζει εθνικές προοπτικές». «Και είναι πολλοί που προς τα έξω ξιφουλκούν κατά της συμφωνίας και από μέσα τους σκέφτονται “βάστα Ποτάμι να λυθεί το ζήτημα”» σημείωσε.

Ο Γ. Μαυρωτάς υποστήριξε ότι «μια ανεπαρκής κυβέρνηση μπορεί να φέρει μια επαρκή συμφωνία, αν είναι ευνοϊκή και ώριμη η συγκυρία» και υπογράμμισε ότι πρόκειται «για μια συμβιβαστική λύση με αρκετά θετικά στοιχεία τα οποία προέκυψαν από τις πιέσεις που ασκήθηκαν στους Σκοπιανούς αλλά και με αρνητικά στοιχεία που δεν πρέπει να τα αποσιωπούμε αλλά να επαγρυπνούμε».

«Μπορεί να μην είναι βέλτιστη λύση αλλά είναι σαφώς καλύτερη από τη συνέχιση του status quo που δρα υπέρ των Σκοπίων» κατέληξε.

Ads