Την απόλυτη καταστροφή έζησαν οι κάτοικοι στην Ανατολική Αττική από την πύρινη λαίλαπα. Ο αριθμός των θυμάτων δυστυχώς αυξάνεται. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε, περίπου στις 2:40 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα, υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων από τις πυρκαγιές στην Αττική, ξεπερνά τους 20.

Ads

Στο Κέντρο Υγείας μεταφέρθηκαν οι σοροί έξι ανθρώπων: δύο παιδιών, δύο γυναικών και δύο ανδρών. Επίσης, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό μεγάλος είναι ο αριθμός των ατόμων που έχει περισυλλεγεί από παραλίες και μεταφέρονται σε σημεία υποδοχής, ενώ στο Λιμεναρχείο Ραφήνας έχουν μεταφερθεί τρεις σοροί, ενός άνδρα, μιας γυναίκας και ενός κοριτσιού.

Κάποιοι από αυτούς φέρονται να επιχείρησαν να σωθούν μέσω της θάλασσας και ανασύρθηκαν νεκροί από τα σωστικά σκάφη του λιμενικού.

Στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, και Σισμανόγλειο καταφθάνουν ασθενοφόρα που μεταφέρουν πολίτες με εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού. Μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, οι τραυματίες ανέρχονταν σε 88. Μάλιστα, 11 εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ads

Για τις ανάγκες της διακομιδής των τραυματιών έχουν επιστρατευτεί περίπου 20 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με το κέντρο επιχειρήσεων να δίνει προτεραιότητα, όπως είναι φυσικό, στα σοβαρότερα περιστατικά. 

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης από τις παραλίες αλλά και από τη θάλασσα και μεταφοράς ατόμων στο λιμάνι της Ραφήνας. Με ιδιωτικά σκάφη αλλά και σκάφη του λιμενικού, μεταφέρονται αυτή την ώρα άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες από την μεγάλη φωτιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμα της.

Περίπου 700 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι αυτήν την ώρα.