Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτονται τα αρνητικά ρεκόρ της πανδημίας, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, τόσο στη θνησιμότητα, όσο και στα κρούσματα.

Ads

Το 2021 έκλεισε με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τις 40.000 και τα θύματα να προσεγγίζουν τις 21.000 από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα Our World In Data που συγκεντρώνει τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις χώρες του κόσμου, στις 31 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα στην Ευρώπη στα ημερήσια κρούσματα, τόσο σε σχέση με τον πληθυσμό της, όσο και σε απόλυτο νούμερο.

Κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό στις χώρες της Ευρώπης

Κρούσματα σε απόλυτο νούμερο στις χώρες της Ευρώπης

Το ίδιο ισχύει και για τη θνησιμότητα (θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού) αλλά και για τους θανάτους σε απόλυτο νούμερο. Και στις δύο τραγικές κατηγορίες η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα.

Ads

Θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού στις χώρες της Ευρώπης

Θάνατοι σε απόλυτο νούμερο στις χώρες της Ευρώπης

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα και στον κόσμο σχετικά με τα κρούσματα και τη θνησιμότητα.

Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο

Οι χώρες με την υψηλότερη θνησιμότητα στον κόσμο

* Οι πίνακες του Our World In Data είναι δυναμικοί και η κατάταξη των χωρών μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την ημέρα παρατήρησης. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν την κατάταξη των χωρών στις 31 Δεκεμβρίου 2021.