Από καθαρή τύχη γλίτωσε τον θάνατο ένας 22χρονος Γερμανός τουρίστας ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από αγνώστους,  μέσα στο αντίσκηνό του, ενώ έκανε ελεύθερο κάμπινγκ σε ερημικό σημείο, στην περιοχή Γλύφα, στο Βαρθολομιό Ηλείας.

Ads

Σύμφωνα με το ant1news.gr, ο τουρίστας χρειάστηκε να περπατήσει για τουλάχιστον τέσσερα χιλιόμετρα, αιμόφυρτος, μέχρι να μπορέσει να βρει βοήθεια.

Όταν συνάντησε κάποιον ντόπιο, του διηγήθηκε ότι άγνωστοι είχαν εισβάλει στο αντίσκηνό του ενώ κοιμόταν, τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο πόδι.

Όπως διαπίστωσαν αργότερα οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου μεταφέρθηκε για νοσηλεία, για λίγα εκατοστά το μαχαίρι των δραστών θα του είχε χτυπήσει την κεντρική αρτηρία, προκαλώντας του ίσως και τον θάνατο, δεδομένου ότι βρισκόταν μόνος σε ερημική περιοχή και δίχως κινητό.

Ads

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, οι οποίοι αναζητούν τους δράστες, οι ληστές τον άφησαν αιμόφυρτο και φεύγοντας του άρπαξαν όσα χρήματα είχε και το κινητό του τηλέφωνο, στερώντας του την ευχέρεια να ειδοποιήσει άμεσα κάποιον για την επίθεση.