Σε αποκλεισμό της παλιά εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας, ο δήμος Ωραιοκάστρου, οι κάτοικοι, οι γονείς και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων Μεσαίου και Νέας Φιλαδέλφειας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Ads

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία», η κινητοποίηση πραγματοποιείται ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου αλλά και των συλλόγων γονέων.

«Υπάρχουν παιδιά τα οποία, αν περάσει η συγχώνευση, θα είναι αναγκασμένα να κάνουν καθημερινά 18 χιλιόμετρα, για να πάνε στο σχολείο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους», δηλώνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος. Το εξαθέσιο δημοτικό σχολείο Μεσαίου και το πενταθέσιο δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας εδρεύουν σε περιοχές με τεράστια οικιστική ανάπτυξη και εξυπηρετούν ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών, προσθέτει.

Το κτίριο της Νέας Φιλαδέλφειας στο οποίο προτείνεται να μεταφερθούν οι μαθητές δεν πληροί τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Μεσαίου και των νηπιαγωγείων Μεσαίου και Μονολόφου. «Το κτίριο είναι ακατάλληλο. Οι τουαλέτες απαράδεκτες. Η χωρητικότητά του είναι για 80 παιδιά και όχι για 120», υπογραμμίζει η πρόεδρος του συλλόγου γονέων Καλλιόπη Παπαντώνη.

Ads