Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), με ανακοινώσεις της, αναφέρεται στις πρακτικές Ιδιωτικών δημοτικών σχολείων, τα οποία έχουν ήδη ενημερώσει ότι δε θα εφαρμόσουν τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, τόσο για τα μεσημεριανά μαθήματα τηλεκπαίδευσης όσο και σχετικά με την 30λεπτη διάρκεια της διδακτικής ώρας, κατηγορώντας συγχρόνως το υπουργείο Παιδείας για τη διαχείριση του ζητήματος.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, «με την ανοχή του Υπουργείου Παιδείας, το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ήδη ενημερώσει γονείς και εκπαιδευτικούς ότι δεν θα εφαρμόσουν την υπ. αριθμ. 155689/ΓΔ4/14-11-2020 Υ.Α. που προβλέπει, μεταξύ άλλων, διδακτική ώρα 30 λεπτών και πρόγραμμα από τις 2 έως τις 5 για τα δημοτικά και 2 έως 4:20 για τα νηπιαγωγεία και μάλιστα κάποια ορίζουν τη διδακτική ώρα στα 40 λεπτά»  .

Όλα αυτά, συμβαίνουν, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, δίχως τα ιδιωτικά σχολεία να ενημερώσουν τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δίχως να έχουν προχωρήσει σε συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, και χωρίς να έχουν πάρει οποιαδήποτε άδεια από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η ΟΙΕΛΕ μάλιστα, κατηγορεί ευθέως τόσο την κυρία Κεραμέως όσο και το Υπουργείο Παιδείας γενικότερα, λόγω «της γιγάντωσης των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και την άναρχη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων ως κράτος εν κράτει» , κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

«Στο βωμό του κέρδους πολλοί από τους ιδιοκτήτες δεν διστάζουν, όχι απλώς να παραβούν κάθε νομοθετική ρύθμιση, αλλά να θυσιάσουν κάθε παιδαγωγική αρχή και την ομαλή ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των παιδιών» , δηλώνει η ΟΙΕΛΕ, για να συμπληρώσει πως «θα πρέπει οι νόμοι να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους στο όνομα της ισονομίας για κάθε μαθητή, είτε αυτός προέρχεται από εύπορο περιβάλλον είτε έχει μεγαλώσει σε οικογένεια μη προνομιούχων» , υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει «επί των ημερών Κεραμέως» , με τα «ιδιωτικά σχολεία να λειτουργούν ανεξέλεγκτα» .