«Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε από το Κουκάκι ας γίνουν ένα μάθημα δημοκρατίας για όλους. Χρέος μας, να γίνονται όλο και λιγότερες, ώστε να πάψει ο αυταρχισμός των λίγων να επιβάλλεται στη ζωή των πολλών». Αυτή είναι η διαπίστωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα για όσα συνέβησαν στο Κουκάκι το Σάββατο, όταν λίγη ώρα αφότου ομάδες αντιεξουσιαστών ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια, τα ΜΑΤ και τα κανάλια πήραν θέσεις σε ένα ακόμη τηλεοπτικό σόου και σε ζωντανή μετάδοση ξεκίνησαν την επιχείρηση εκκένωσης, η οποία συνοδεύτηκε από απρόκλητη επίθεση κατά των συγκεντρωμένων, βία, τραυματισμούς, συλλήψεις, χρήση χημικών στους δρόμους της γειτονιάς.

Ads

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε την επιχείρηση μέσω drones, αναρτώντας στη συνέχεια τα σχετικά βίντεο στον ιστότοπο της αστυνομίας.

«Όλοι οι Έλληνες είναι δίπλα στα όργανα του νόμου και τους δίνουν συγχαρητήρια. Γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, ούτε δημοκρατία. Μοναδική παραφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ: λαλίστατος πριν από λίγες εβδομάδες, έπαθε αφωνία σήμερα» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Στέλιος Πέτσας για την επιχείρηση και προσθέτει «Είναι καιρός, αντί να ανέχονται τους εχθρούς του κράτους Δικαίου, ή ακόμη και να τους υποστηρίζουν, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους».

Και καταλήγει λέγοντας: «Όλοι οι Έλληνες είδαν, άκουσαν και συμπεραίνουν: οι παράνομες καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων είναι γεγονός. Το ίδιο και οι δολοφονικές επιθέσεις με χυδαία συνθήματα εναντίον των αστυνομικών. Γεγονός είναι επίσης ότι οι συλληφθέντες-καταληψίες άσκησαν βία κατά των εκπροσώπων της δημοκρατικής πολιτείας που κλήθηκαν να υπερασπιστούν το κράτος Δικαίου».

Ads