Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα, στην παρούσα κατάσταση, «χάνει τη σημασία της», δήλωσε στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, TASS, την Πέμπτη, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ.

Ads

«Νομίζω πως στην παρούσα κατάσταση αυτή (σσ. η επίσκεψη) χάνει τη σημασία της, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα χρονοδιαγράμματα για τα οποία γινόταν λόγος, δηλαδή για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη», σημείωσε ο διπλωμάτης.

Πρόσθεσε, ότι η Ρωσία πρόκειται να προχωρήσει σε απαντητικές απελάσεις Ελλήνων διπλωματών, αλλά δεν έδωσε διευκρινίσεις για το πότε θα γίνει αυτό ή πόσους θα αφορά.

Διαβάστε ακόμηΑυστηρή απάντηση υπ. Εξωτερικών στη Μόσχα

Ads

«Ήδη έχουμε ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν αντίστοιχα μέτρα, αλλά δεν γνωρίζω πότε και ποιους θα αφορούν ή την κλίμακά τους. Αλλά, βεβαίως, σύμφωνα με την ισχύουσα πρακτική, θα υπάρξουν απαντητικά μέτρα», σημείωσε ο Μάσλοφ.

Διαβάστε επίσης: Ψυχραιμία στο Μαξίμου για την αντίδραση της Ρωσίας

Πηγές ΥΠΕΞ: Καλοδεχούμενος ο Λαβρόφ στην Αθήνα

Στο μεταξύ, πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνιζαν, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα περί αναβολής της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, ότι το αίτημα της επίσκεψης είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά. Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.