Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα όταν αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους Σύρους πρόσφυγες που διαμαρτύρονται, εδώ και σχεδόν ένα μήνα, ζητώντας στέγη, σίτιση και άσυλο. Ένας 15χρονος  Σύρος έδεσε ένα σκοινί από κολόνα της πλατείας κι αφού πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του, απειλούσε να κρεμαστεί σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του. Έπειτα από διαπραγματεύσεις ο νεαρός πρόσφυγας έβγαλε το σκοινί από το λαιμό του και τα μΑΤ άρχισαν να αποχωρούν.
 
Αλληλέγγυος κόσμος βρέθηκε στο Σύνταγμα για να αποτραπεί πιθανή εκδίωξη των προσφύγων, με τους απεργούς του «Ποτέ την Κυριακή» που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στην Ερμού να ενώνονται μαζί τους.
 
Οι πρόσφυγες στο Σύνταγμα ζητούν λύση για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και καταγγέλλουν ολιγωρία των αρχών, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι απλά να τους απομακρύνουν από την πλατεία.

Ads

Ενόψει Χριστουγέννων οι Σύροι πρόσφυγες του Συντάγματος βρίσκονται επί ποδός, καθώς δεν αποκλείουν επιχείρηση εκακαθάρισης της πλατείας, για την οποία ούτως η άλλως κυβαρνητικά στελέχη έχουν κάνει λόγο καθώς όπως έχουν υποστηρίξει χαλάει την εικόνα της αγοράς.

Φωτοπγραφία από τον χρήστη του twitter

Ads