Τελειωμό δεν έχουν οι μαρτυρίες σχετικά με το όργιο αστυνομικής βαρβαρότητας το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνης,

Ads

Αξίζει να σημειωθεί δε πως οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι μίλησαν σε ΜΜΕ, παρουσιάζουν τελείως διαφορετική εκδοχή των γεγονότων από εκείνη της αστυνομίας, κάνοντας λόγο για απρόκλητη επίθεση και υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

 

«Ήταν πολύ βάναυσο. Ενώ ήταν κάτω το παιδί τον χτυπάγανε. Ας του έβαζαν χειροπέδες» λέει μια γυναίκα στην κάμερα της ΕΡΤ δηλώνοντας εξαγριωμένη για τις σκηνές που έζησε.

Μια άλλη γυναίκα σημειώνει ότι το επεισόδιο ξεκίνησε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι εγκλώβισαν τον νεαρό και τον χτυπούσαν άδικα.

Ads

Για τη ρίψη χημικών άλλη μάρτυρας αφηγείται ότι κατά την επιστροφή στην Πλατεία της πορείας διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα της Μ. Αλέξανδρου και ενώ οι συγκεντρωμένοι αρχίσαν να διαλύονται ξεκίνησε η χρήση χημικών.
«Έφτασαν μέχρι την Αγ. Φωτεινή, στο προαύλιο της οποίας υπήρχαν παιδιά και ηλικιωμένοι» είπε.

Μια άλλη κάτοικος της Νέας Σμύρνης, η οποία μίλησε έχοντας γυρισμένη την πλάτη της στην κάμερα του Open TV κατήγγειλε όσα βίωσε την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης: «Κάνανε έλεγχο σε οικογένεια με παιδάκια, που κάθονταν στο παγκάκι. Είχε πλησιάσει κόσμος ζητώντας εξηγήσεις γιατί της επέβαλαν πρόστιμο. Ζήτησαν βεβαιώσεις οι αστυνομικοί, τις έδειξε η οικογένεια, είχαν ταυτότητες, αλλά τους επιβλήθηκε πρόστιμο» τόνισε και πρόσθεσε: «Αρχίσαν να επιτίθενται χωρίς λόγο. Χτυπούσαν τον νεαρό που φώναζε πεσμένος κάτω ”πονάω μην με βαράτε”. Βιντεοσκοπούσα κι εγώ και όλοι τα έχουμε όσα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Ήρθε αστυνομικός και μου είπε αν δημοσιεύσω το βίντεο θα με συλλάβει».

Παράλληλα, ένας άνδρας που ήταν στο περιστατικό περιγράφει πως ξεκίνησαν όλα από έναν έλεγχο των αστυνομικών σε μία οικογένεια με παιδιά, ο οποίος κατέληξε, όπως χαρακτηριστικά λέει σε «τρομοκρατία άνευ προηγουμένου».
Αναλυτικά αναφέρει: «Αυτό που έγινε σήμερα είναι ότι εμφανίστηκε η αστυνομία, πήγε να κόψει σε μία οικογένεια με δύο παιδάκια και τρεις ενήλικες που καθόντουσαν στο παγκάκι. Στην προσπάθειά τους να τους εξηγήσουν οτι και κωδικό είχαν στείλει και καθόντουσαν χωρίς πρόβλημα, τους ζήτησαν ταυτότητες και την ώρα εκείνη, ο κόσμος που ήταν γύρω άρχισε να διαμαρτύρεται.

Διάφοροι πιο νεαροί πήγαν να διαμαρτυρηθούν και να τους πουν ότι δεν είναι σωστό να τους γράψουν. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με βία. Άρχισαν να ξυλοκοπούν τον έναν, θα το δείτε στο video. Είναι τρομακτικό αυτό που γίνεται. Με πτυσσόμενο γκλοπ χτύπησε τον νεαρό, ο οποίος απλά τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό. Αμέσως κάλεσαν σε ενισχύσεις και θα δείτε σε video ότι πάνω στην αστυνομία μαζεύτηκαν 50 αστυνομικοί. 25 μηχανάκια. Ο κόσμος φοβήθηκε, έτρεξε, μπήκαν μέσα στο άλσος και τους ακολούθησαν. Άρχισαν να κάνουν μανιωδώς γύρω γύρω με τις μηχανές, κοπανήσαν και άλλους. Αυτό συνέβη. Ξαμολήθηκαν εδώ, να περάσει μία τρομοκρατία άνευ προηγουμένου.»

Μια ακόμη γυναίκα περιγράφει πως οι αστυνομικοί πλησίασαν την ίδια και την οικογένειά της για να τους κόψουν πρόστιμο επειδή κάθονταν σε ένα παγκάκι. Η γυναίκα μίλησε στον φωτορεπόρτερ, Γιώργο Κονταρίνη, ο οποίος ανέβασε στο Facebook όσα εξιστόρησε. «Αυτό που ζήσαμε σήμερα πραγματικά ξεπερνά κάθε φαντασία. Ήμασταν με την οικογένεια μας εγώ, η αδελφή μου, ο σύζυγός μου κι ένας φίλος. Τέσσερα άτομα και τα ανήλικα παιδιά μας λίγο πιο πέρα να παίζουν. Ξαφνικά βλέπουμε από μακριά τρεις μοτοσικλέτες της ομάδας» είπε και συνέχισε: 

Μας έκαναν νόημα να φύγουμε και όταν ρωτήσαμε «γιατί να φύγουμε» μας πλησίασαν πέντε αστυνομικοί, τους οποίους επίσης ρώτησαν γιατί τους ζητούν κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν κάνουν κάτι παράνομο εξηγώντας ότι φορούν μάσκες και έχουν στείλει μήνυμα στον κωδικό μετακίνησης. «Το λέω και το ξαναλέω. Φοράμε μάσκες και συνωστισμός δεν υπάρχει. Λένε “αν συνεχίσετε θα σας γράψουμε”» σημειώνει η μάρτυρας προσθέτοντας ότι και η αδελφή της ρώτησε για να τους επιβληθεί πρόστιμο. «Ένας από τους αστυνομικούς μας λέει “εάν θέλουμε να σας γράψουμε, θα σας γράψουμε. τα παράπονά σας στον Χαρδαλιά”. Μετά, αφού δεν υπήρχε συνωστισμός -ήμασταν 4 άτομα-, κατέφυγαν στο περί παράνομης μετακίνησης». «Έρχεται ο επικεφαλής της ομάδας και ζήτησε τις ταυτότητες μας… Βγάζουμε τις ταυτότητες και αρχίζουν με το “έτσι θέλω” να μας γράφουν» καταγγέλλει η ίδια.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. κατά όσων διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός η ίδια σημειώνει ότι «νέοι, κοπέλες, παιδιά, το πολύ 22 – 23, τους λένε “παιδιά τι κάνετε, αρχίσατε και γράφετε οικογένειες; Υπάρχουν ανήλικα παιδιά”. Και ξαφνικά σφυρίζουν σε κάμποσους άλλους, πλακώνουν όλοι αυτοί της ΔΙΑΣ, και ορμάνε στα παιδιά που λέγαν “μα τι κάνετε;”». «Βγάζουν τα γκλοπ και αρχίζουν και τους χτυπάνε», λέει η γυναίκα που κατήγγειλε επίσης ότι την ώρα που η αδελφή της βιντεοσκοπούσε με το κινητό της το όλο συμβάν, ένας αστυνομικός απειλητικά της είπε “Δως’ μου το βίντεο τώρα, θα σε πάω για κακούργημα».

Τέλος, μιλώντας στον ANT1, μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, η Θεοδώρα Αλεξανδρή, ανέφερε ότι ο νεαρός δεν αντιστάθηκε καθόλου, χαρακτηρίζοντας ως ψευδείς τους ισχυρισμούς ότι οι αστυνομικοί προκλήθηκαν.
«Σε καμία περίπτωση οι νεαροί δεν επιτέθηκαν σε αστυνομικούς» πρόσθεσε η γυναίκα.