Συγγενής θύματος από τον κορονοϊό επιβεβαιώνει, με τον πλέον τραγικό τρόπο, όσα έχουν ήδη καταγγελθεί από τους γιατρούς για «επιλογή ασθενών» λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και τα οποία επιμένει να διαψεύδει η κυβέρνηση και μάλιστα δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ads

Ο Κώστας Οικονομίδης, του οποίου ο ηλικιωμένος πατέρας έφυγε από κορονοϊό στη Φλώρινα, μιλώντας στο Mega παρουσίασε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, καταθέτοντας τη δική του προσωπική ιστορία. «Ο κόσμος το ξέρει βέβαια αυτό στην Ελλάδα αλλά η κατάσταση είναι τραγική από την άποψη ότι φτάσαμε σε σημείο να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει», είπε και συνέχισε: 

«Γιατί εμένα προσωπικά μου είπανε ότι “ο πατέρας σας ακόμη και να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ δεν θα επιλεγεί για να διασωληνωθεί επειδή είναι 73 ετών. Θα προτιμήσουμε κάποιο νεότερο”. Αυτό ειπώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Φλώρινας. Μας είπαν ότι δεν υπάρχει ΜΕΘ πουθενά στη Βόρεια Ελλάδα και μας είπαν ότι “πιστέψτε με ακόμη και να βρεθεί κρεβάτι, στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα ή στη Λάρισα, δεν θα προτιμήσουν να το δώσουν στον πατέρα σας που είναι 73 χρονών θα προτιμήσουν να το δώσουν σε κάποιο νεότερο που έχει περισσότερα ποσοστά επιβίωσης”». 

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, η βουλευτής και αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας στοιχεία για τις επιλογές ασθενών που είναι αναγκασμένοι να κάνουν οι γιατροί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας μάλιστα και συγκεκριμένα περιστατικά μετά από τις επισκέψεις της σε νοσοκομεία της πόλης.