«Το δικαστήριο, έδωσε την επιμέλεια των παιδιών μας στον κακοποιητή πρώην σύζυγο μου. Θα πάρει τα παιδιά μόνο αν σταματήσω να αναπνέω. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα».

Ads

Αυτά έλεγε τον περασμένο Ιανουάριο στο tvxs.gr η αναισθησιολόγος από τη Βέροια Μ.Μ.

Σήμερα, μια άλλη γυναίκα από την ίδια πόλη, αποκαλύπτει στο tvxs.gr, πως οι ίδιοι δικαστές στέρησαν από την ίδια τα παιδιά της δίνοντας την προσωρινή επιμέλεια στον σύντροφο από τον οποίο «απέδρασε» γιατί την κακοποιούσε σεξουαλικά και λεκτικά.

Το ίδιο συνέβη και σε μια τρίτη γυναίκα, παρά το γεγονός ότι είχε προσκομίσει στο δικαστήριο έως και βίντεο ξυλοδαρμού της από τον πρώην σύζυγο.

Ads

Το tvxs.gr δημοσιεύει τη δεύτερη μαρτυρία η οποία θέτει ερωτήματα για τους δικαστές που κατ’εξακολούθηση θέτουν υπό την προστασία ενός κακοποιητικού συζύγου ανήλικα παιδιά, στρώνοντας παράλληλα τον δρόμο προς τον Γολγοθά και στη μητέρα τους. Το tvxs.gr θα επανέλθει με τρίτη μαρτυρία σε επόμενο ρεπορτάζ.

Ολόκληρη  η μαρτυρία της Ε. στο tvxs.gr

«Ήμουν παντρεμένη με έναν άνθρωπο χειριστικό και κακοποιητικό. Είχα φύγει κάποιες φορές, αλλά επέστρεφα γιατί έλεγε…θα αλλάξω. Έχουμε κάνει δύο παιδιά. Μου ασκούσε συστηματικά σεξουαλική και ψυχολογική βία.

Του είπα κάποια στιγμή, ότι θα φύγω οριστικά. Ότι θα πάρω τα παιδιά και θα πάω σε άλλο σπίτι. Μέναμε στο πατρικό του στο ίδιο κτίριο με τους γονείς και τον αδερφό του. Μου έλεγε ότι έτσι και φύγεις θα σου πάρω τα παιδιά.

Νοικιάζω σπίτι στη Βέροια, κάνω ασφαλιστικά μέτρα. Ο δικαστής είπε ότι θα ορίσει δικαστήριο σε 20 μέρες και δεν έβλεπε τον λόγο να φύγω  νωρίτερα από το σπίτι!

Το πρωί, πριν πάω για τα ασφαλιστικά μέτρα με βίασε. Επειδή είχαμε ετοιμάσει ήδη την αγωγή, δεν το προσθέσαμε αυτό για να μην πάρει κι άλλη αναβολή η υπόθεση κατ’εντολή δικηγόρου μου.

Κατά τις 20 αυτές μέρες, δεν με αφησε αυτός και οι δικοι του μόνη με τα παιδιά ούτε μία στιγμή. Τους έλεγε ότι θέλω να κάνω τη ζωή μου και τους εγκαταλείπω… τα έστρεψε εναντίον μου. Το δικαστήριο ορίζεται τελικά μετά από δύο μήνες κατά τους οποίους είμαι υποχρεωμένη μετά από απόφαση του δικαστή να ζω εκεί και τα παιδιά μου να υφίστανται πλύση εγκεφάλου. Όμως ξαφνικά, έρχεται ο κορονοϊός.

Μου λέει ο δικηγόρος: αφού εσύ έχεις καταθέσει τα ασφαλιστικά θα πάς στο νέο σπίτι σου και τα παιδιά θα τα βλέπετε και οι δύο και στα δύο σπίτια εφόσον δεν έχει οριστεί επιμέλεια από το δικαστήριο.  Τότε ο γιος μου ήταν 9 και η κόρη μου 12. Όλα αυτα πριν 2 χρόνια.

Όμως εκείνος δεν άφηνε καθόλου τα παιδιά να με προσεγγίσουν. Τον τρόπο του δεν μπορώ να τον περιγράψω! Έπεσαν πάνω και οι δικοί του  πάνω στα παιδιά… ολόκληρο το σύστημα της οικογένειας του και τα χειριζόταν ώστε να μην έρχονται στο σπίτι μου.

Τα δικαστήρια μένουν έναν χρόνο κλειστά, λόγω πανδημίας. Ολόκληρο αυτό τον χρόνο, τηλεφωνώ καθημερινά, δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα. Όταν τα σηκωνουν με βρίζουν ο ίδιος και οι δικοί του. Όταν πηγαίνω να δω τα παιδιά μου με διώχνουν.

Πηγαίνω τελικά στο δικαστήριο και μου ορίζει υποχρεωτικά κάποιες μέρες να τα παίρνω και να μιλάμε στο τηλέφωνο. Αυτός δεν τηρεί τίποτα από όλα αυτά. Με τον τρόπο του δεν αφήνει τα παιδιά τα έχει αποκόψει από όλους τους συγγενείς μου επίσης.

Βρίσκω μια πρώην αρραβωνιαστικιά του και μου λέει, όλα αυτά που ζω τα είχε ζησει και η ίδια. Ότι πήρε την απόφαση να μην τον παντρευτεί για να μη ζήσει όσα της περιγράφω.

Κάποια στιγμή,  ψηφίζεται ένας νόμος που δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους των  ΙΕΚ, να δώσουν κατατακτήριες στο πανεπιστημιο. Αποφασίζω να πάω Θεσσαλονίκη να συνεχίσω τις σπουδές (είμαι βοηθός οδοντιάτρου) μου διεκδικώντας να μπω στην Οδοντιατρική, γιατί όσο ήμουν παντρεμένη, όσα λεφτά έβγαζα, μου τα έπαιρνε ο σύζυγος.  Χωρίς να διακόψω όμως τη διεκδίκηση των παιδιών. Χωρίς να σταματήσω να πηγαίνω κάθε Σαββατοκύριακο για να τα πάρω όπως όρισε το δικαστήριο. Με έδιωχναν πάντα. Φώναζα την αστυνομία και έλεγε: δεν μπορώ να κάνω τίποτα να κάνετε μηνύση. Έκανα τόσες μηνύσεις. Και; Δεν έγινε τίποτα.

Στη Βεροια  κανένας δικηγόρος δεν μου είπε να πάω στην εισαγγελία ανηλίκων. Μου το είπε ευτυχώς ένας δικηγόρος που βρήκα στη Θεσσαλονίκη.

Πάω στην εισαγγελική  ανακρίτρια στη Βέροια, μας φωνάζει και τους δύο, εμένα και τον πρώην σύζυγο. Του λέει η εισαγγελέας, ότι αυτό που κάνει είναι πολύ κακοποιητικό για τα παιδιά. Αυτός τίποτα. Ορίζει η εισαγγελέας ότι πρέπει να μας δει όλους ψυχολόγος..

Λίγο πριν πάμε στην ψυχολόγο, γίνεται το δικαστήριο τον Οκτώβριο του ’21 για την προσωρινή επιμέλεια και τη δίνει το δικαστήριο στον πατέρα! Χωρίς να είμαι ψυχικά ασθενής, χωρίς να έχω σχέση με ουσίες. Έδωσε τη δικαιολογία ότι πρέπει να μείνουν τα παιδιά σε σταθερό περιβάλλον. Τα παιδιά είπαν ότι θέλουν να μείνουν αλλά η έδρα δεν μπήκε στη διαδικασία ούτε να συνυπολογίσει  το ότι ήταν κακοποιητικός απέναντι μου, ούτε να ψάξει τι έχει κάνει ο πατέρας για να τα στρέψει εναντιον μου.

Η ψυχολόγος όμως στην οποία μας παρέπεμψε η εισαγγελία ανηλίκων, συντάσει μία έκθεση που λέει ότι τα παιδιά είναι προφανώς επηρεασμένα από τον πατέρα και το περιβάλλον του, ότι είναι αρνητικός ο πατέρας προς μητέρα και προς κάθε συνεννόηση. Μας ξανα φωνάζει η εισαγγελέας, μας δίνει τις εκθέσεις και του λέει: θα καταφέρετε αντίθετα αποτελέσματα. Του διάβασε τον νόμο περί άσκησης κακής γονεϊκής επιμέλειας. Αυτός δεν πτοήθηκε.

Ο εισαγγελέας ορίζει να ξανα πάει κι αυτός και τα παιδιά σε ψυχολόγο. Είναι αρνητικός σε οποιαδήποτε συνεργασία. Συντάσει δεύτερη έκθεση η ψυχολόγος και με αυτές τις δύο εκθέσεις της, έκανα αναστολή της προσωρινής επιμέλειας για να πάμε ξανά στο δικαστήριο να οριστεί εκ νέου προσωρινή επιμέλεια.»

Οι δικαστές ήταν οι ίδιοι και οι άνδρες μας είχαν τον ίδιο δικηγόρο!

«Το δικαστήριο ορίστηκε για 27-7 πριν δύο μήνες. Εντωμεταξύ, εγώ όλο αυτό τον καιρό έψαχνα να βρω στοιχεία γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω πως έδωσαν τα παιδιά σε αυτόν τον πατέρα. Κατά τύχη βλέπω στην τηλεόραση τον Ιανουάριο την αναισθησιολόγο από Βέροια τη Μαρία που έλεγε πως έδωσαν την επιμέλεια στον κακοποιητή της και  πατέρα των παιδιών της. Είδα ότι ο δικηγόρος του συζύγου ήταν ο ίδιος που είχε ο άνδρας μου!

Μίλησα μαζί της και είδαμε ότι εμπλέκονται οι ίδιοι δικαστές στις υποθέσεις μας. Αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε ότι είχαμε κι άλλα κοινά μεταξύ μας. Οι πρώην σύζυγοι  μας είχαν λεφτά για παράδειγμα. Και όλες οι αποφάσεις υπέρ τους! Έτσι σκέφτηκα να σας καλέσω για να το δημοσιοποιήσω κι εγώ.

Η δίκη έγινε τον Ιούλιο και η απόφαση δεν έχει βγει ακόμα. Το δικαστήριο για την οριστική επιμέλεια είναι ορισμένο για  τον Νοέμβριο κι ακόμα δεν βγήκε η προσωρινή απόφαση.

Η Μαρία μου είπε, ότι υπάρχει και άλλη κοπέλα από τη Βέροια που έδωσαν επιμέλεια στον πατέρα. Της μίλησα και μου είπε ότι τους έχει παρουσιάσει στο δικαστήριο και βίντεο από ξυλοδαρμό στο γκαράζ του σπιτιού τους. Μου λέει Εύα δεν με αφήνουν να δω τα παιδιά, τα παιδιά δεν θέλουν να με δουν. Περνάει ακριβώς ό,τι περνάω κι εγώ.

Ακόμα κι αν μου δώσει το δικαστηριο την επιμελεια, πώς θα γεφυρώσω αυτά τα δύο χρόνια που τα έκαναν να μη θέλουν τη μάνα τους με ηλίθιες δικαιολογίες χωρίς να έχουν τίποτα σοβαρό να μου προσάψουν;

Η πολιτεία αυτή τη στιγμή, η Δικαιοσύνη, λειτουργεί εις βάρος των παιδιών. Είναι εγκληματικό τα παίρνουν μακριά από τις μητέρες. Τι δικαιοσύνη είναι αυτή; Να θέλουμε να πάρουμε τα παιδιά μας να σωθούμε μακριά από τους ανθρώπους αυτούς και να μη μας αφήνουν; Αυτές οι πρακτικές δημιουργούν βιαστές».

Η Μαρία της οποίας η μαρτυρία φιλοξενήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο tvxs, τελικά δικαιώθηκε. Μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της σκανδαλώδους δικαστικής απόφασης, πήρε την επιμέλεια του γιου της.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα βρήκε το κουράγιο να χωρίσει τον σύντροφό της το 2017 μετά από κακοποίηση χρόνων. Μετακόμισε στην Κύπρο πρόσφατα με τα δύο παιδιά τους και την κόρη της από προηγούμενο γάμο, διότι συνέχιζε να την παρενοχλεί και μετά το χωρισμό τους. Μένει να δούμε τι θα πράξει η Δικαιοσύνη, με τις υπόλοιπες περιπτώσεις γυναικών και παιδιών όπως αυτή της Ε.  που έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα.