Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην οδό Αναβρύτων, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στον χώρο, καθώς και σε επιχειρήσεις, κατοικίες και σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν κοντά στο σημείο.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ έδειξε πλάνα από βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται πόσο σφοδρή είναι η έκρηξη.

Οι δύο δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού προσέγγισαν μετά τις 03:00 τα ξημερώματα το σημείο και τοποθέτησαν τον μηχανισμό.

Η πυροδότηση έγινε λίγο πριν τις 03:45. Σε κοντινό σημείο στεγαζόταν οπλοπωλείο το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ενώ φθορές προκλήθηκαν σε παρακείμενη καφετέρια, σε γειτονικές πολυκατοικίες και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ads

Οι αρχές περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του μηχανισμού, τα οποία έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για να διαπιστωθεί η μέθοδος με την οποία έδρασαν τα άγνωστα άτομα.

Από την πρώτη εικόνα φέρεται να χρησιμοποίησαν μασούρια δυναμίτιδας. Επιπλέον, οι αρχές συγκέντρωσαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής για τον εντοπισμό των δραστών.