Κατά της δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Μαρκόπουλου. Δεκαεννιά δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν το κατασκευή του αποτεφρωτηρίου, έναντι επτά που τάχθηκαν υπέρ του έργου.

Ads

 
Υπενθυμίζεται πως στις 28 Νοεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα υπέρ της κατασκευής του αποτεφρωτηρίου, ωστόσο μετά στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση, όπως αναφέρει το mesogianews.gr, η απόφαση άλλαξε μετά και τις έντονες αντιδράσεις πολιτών. 
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 20:00 και τελείωσε λίγο μετά τη μια τα μεσάνυχτα. Μετά τις τοποθετήσεις του Δημάρχου κ. Σ. Μεθενίτη, που τάσσεται υπέρ της κατασκευής, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Κ. Αλλαγιάννη, που τάσσεται κατά της κατασκευής, και των επικεφαλής των αντιπολιτευτικών παρατάξεων, το λόγο έλαβαν οι επιστήμονες κ.κ. Κ. Μεθενίτης, Τονικίδης, Κόλλιας, Κωλέτσης και Ράδος οι οποίοι παρουσίασαν διάφορες μελέτες όσον αφορά στη λειτουργία ενός αποτεφρωτηρίου.
 
«Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του 84χρονου αντιτιθέμενου με το έργο κ. Νικήτα Βλάχου, ο οποίος κατέθεσε κείμενο ακύρωσης του έργου με 2500 υπογραφές συμπολιτών του», αναφέρει το mesogianews.gr, το οποίο σημειώνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην αίθουσα, διαμαρτυρόμενος για την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου, με τέσσερις ιερείς στις πρώτες θέσεις του ακροατηρίου, αποδοκίμαζε όλους όσοι ήταν υέρμαχοι του έργου.
 
Επιπλέον στο δημοσίευμά σημειώνεται ότι «προς το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Α.Ο. Μαρκοπούλου κ. Πάρης Ευαγγελίου, κατέθεσε στο σώμα το ΦΕΚ 24Α, νόμος 4042 και ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 2012, το οποίο με φωτογραφικό τρόπο, μεταξύ άλλων, επιτρέπει «την κατασκευή Κ.Α.Ν. από δήμο σε χώρο ιδιοκτησίας του, ο οποίος βρίσκεται εκτός της εδαφικής του περιφέρειας, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου δήμου και γνώμη του δήμου υποδοχής», ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το ενδιαφέρον που επέδειξε ο δήμος Αθηναίων για τη συγχρηματοδότηση του Κ.Α.Ν. Μαρκοπούλου, αλλά και το ενδιαφέρον άλλου δήμου της Ν/Α Αττικής για κατασκευή Κ.Α.Ν.»