Τη δυνατότητα να αγοράσουν με το Market Pass και από τις λαϊκές αγορές θα έχουν οι καταναλωτές σε όσους πάγκους διαθέτουν POS.

Ads

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί στις λαϊκές για να ενεργοποιήσουν την είσπραξη χρημάτων μέσω άυλων πιστωτικών καρτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα market pass, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες για τα POS.

«Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Εμπορείου και Προστασίας Καταναλωτή, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την είσπραξη χρημάτων μέσω αύλων πιστωτικών καρτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα market pass, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες που συνεργάζονται για την παροχή των τερματικών POS που κατέχουν, προκειμένου να τους ενεργοποιήσουν επιπλέον τον απαιτούμενο κωδικό εμπόρου 5499(διάφορα καταστήματα τροφίμων), ούτως ώστε να καταστεί συμβατό το τερματικό POS με την άυλη κάρτα του market pass» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Στο μεταξύ από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν να λαμβάνουν το επίδομα Market Pass των 17,60 έως 80 ευρώ το μήνα, τα 1,75 εκατομμύρια νοικοκυριά που επέλεξαν να το εισπράξουν σε άυλες κάρτες.

Ads

Στις 20 Μαρτίου θα πληρωθούν αυτοί που έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους ως τις 15 Μαρτίου, ενώ μέχρι τις 2 Μαΐου όσοι δεν έχουν πληρωθεί θα μπορούν να κάνουν τροποποίηση στην αίτησή τους για ενδεχόμενα λάθη ή ανενεργό λογαριασμό που έχουν δηλώσει.

Μέχρι τώρα, έχουν καταβληθεί 186, 6 εκατομμύρια ευρώ σε 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους. Τρεις στους 4 επέλεξαν να λάβουν την επιδότηση σε τραπεζικό λογαριασμό αν και ισχύει μείωση 20%.