Διπλή δόση πρόκειται να λάβουν τον Σεπτέμβριο οι δικαιούχοι του Market Pass, μετά την τρίμηνη παράταση που αποφασίστηκε να δοθεί από το οικονομικό επιτελείο.

Ads

Οι παλαιοί δικαιούχοι δε χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση, ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα στα τέλη Αυγούστου. Τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να γίνει και η πληρωμή των 150 ευρώ του Youth Pass -μέτρο που έχει χαρακτηριστεί μόνιμο από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών- στους νέους που συμπληρώνουν το 18ο και το 19ο έτος της ηλικίας τους.

Σημειώνεται πως περίπου 900.000 φορολογικές δηλώσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ενώ το Market Pass εξαρτάται από τα εισοδήματα του 2022. Επομένως, θα πρέπει οι δικαιούχοι να επιταχύνουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεών τους.

H επιδότηση του 10% καλύπτει την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Άρα μέχρι τον Οκτώβριο θα ισχύει ο νέος κύκλος του Market Pass (από 22 έως 100 ευρώ το μήνα), με το τελικό ποσό της επιδότησης να εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Ads

Τα ποσά αυτά θα τα λάβουν στο 100% όσοι επιλέξουν τη χρήση άυλης ψηφιακής κάρτα. Αντιθέτως, όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα πληρωθούν το 80% του ποσού.