Η επίθεση της εφημερίδας «Δημοκρατία» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπερπολυτελή βίλα του στην Τήνο, την οποία αξιοποιεί ως τουριστικό κατάλυμα αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον αν ιδωθεί στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος έχει μεγάλη επιρροή στο συγκεκριμένο έντυπο.

Ads

Εδώ και καιρό μαίνεται ο «πόλεμος» ανάμεσα στους προέδρους του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ με τον πρώτο να θεωρεί ότι ο δεύτερος ελέγχει την ΕΠΟ με την ανοχή της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει γίνει πεδίο διαφθοράς και ανομίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος έγραψε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (του ομίλου Μαρινάκη) ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της  UEFA elite διαιτητές, μεταφέροντας δηλαδή το αίτημα του Β. Μαρινάκη.

Η ΕΠΟ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με την έλευση elite διαιτητών στην συνέχεια των πλέι οφ της Superleague ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος μετέβη στη Νιόν της Ελβετίας την Τρίτη 28/03 όπου πληροφορήθηκε ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της UEFA μερικές μέρες πριν ζητώντας elite διαιτητές.

Ads

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα Μητσοτάκη ενώ στην ερώτηση ποιος ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού στην UEFA ισχυρίστηκε ότι «κανείς δεν ζήτησε τίποτα, ο πρωθυπουργός ανά τακτικά διαστήματα μιλά με επικεφαλής διεθνών οργανισμών όπως ο πρόεδρος της UEFA».

Προφανώς δεν είναι καθόλου σύνηθες ένας πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε διεθνές επίπεδο για τη διαιτησία στο ποδόσφαιρο και προφανώς ο Κ. Μητσοτάκης το έκανε για να εξυπηρετήσει τον Β. Μαρινάκη, ο οποίος δίνει μάχη για το συγκεκριμένο θέμα.

Ενα ενδεικτικό απόσπασμα από θέσεις που έχει διατυπώσει δημόσια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού: 

«Όλος ο φίλαθλος κόσμος, η νεολαία που είναι σε αναβρασμό, όλοι συζητούν ότι με όσα γίνονται το πρωτάθλημα αυτό θα κινδυνεύσει να μην τελειώσει! Αυτό θέλετε; Έρχονται εκλογές σε λίγο καιρό με μεγάλες κοινωνικές εντάσεις, θέλετε το γήπεδο να γίνει χώρος αποσυμπίεσης της έντασης ή θα το αφήσετε να είναι  καζάνι που βράζει με ότι αυτό συνεπάγεται; Ξεκάθαρα λόγια λοιπόν! Βούληση όλων των φιλάθλων, των ομάδων και της Πολιτείας είναι να πάμε σε ομαλή και δίκαιη διεξαγωγή των playoffs και playouts.

Σε ό,τι αφορά στα play-off ξεκάθαρα και χωρίς καμμιά δικαιολογία: Ελίτ διαιτητές και τοπ διαιτητές από τα 6 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και αν δεν μπορείτε να το κάνετε κύριε Μπένετ, αποχωρήστε και να ζητήσουμε από την UEFA/FIFA να μας βρει έναν άνθρωπο που θα μπορεί. Δεν μπορεί ο μηχανισμός διαιτησίας της Super League που είναι στα σπάργανα να έχει βρει ήδη Ομοσπονδίες και από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικά χώρες οι οποίες μπορούν να διαθέσουν ελίτ διαιτητές κι εσείς να μην μπορείτε. Παραιτηθείτε λοιπόν. Υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρέπειας. Και ο κ. Μπένετ και ο κ. Μπαλτάκος και όποιος προσπαθεί να κρατήσει το ποδόσφαιρο δέσμιο συμμοριών που το έχουν μολύνει από το τοπικό μέχρι την κορυφή».