«Τα όσα συνέβησαν στην Βουλή σήμερα είναι απαράδεκτα και αχαρακτήριστα και δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό πολίτευμα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο από τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ads

Όπως σημείωσε: «Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα.  Οι βιαιοπραγίες, οι πρακτικές των άκρων και η χυδαία ρητορική λαϊκισμού, μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί και η κοινωνία έχει συνολικά απορρίψει».

Τέλος, τόνισε ότι «Οφείλουμε, ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία να στεκόμαστε απέναντι -και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε- σε όλες αυτές τις λογικές που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές».

Τι προκάλεσε το επεισόδιο στη Βουλή

Σημειώνεται ότι στην Ολομέλεια διεξαγόταν συζήτηση για το αίτημα άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από αίτημα του πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου. Έτσι, οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει το άγριο αυτό επεισόδιο.

Ads

Πριν το επεισόδιο έγινε ο εξής διάλογος μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας:

Κωνσταντίνος Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος : Άντε
Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@

Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά το επεισόδιο, προσήχθη και κρατείται στην ΓΑΔΑ με εντολή του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα.