Στις δηλώσεις του κοσμήτορα της Νομικής Θράκης, Μιχάλη Χρυσομάλλη, περί προσωπικής παρέμβασης από υπουργό της κυβέρνησης και απόφοιτο της σχολής, σχετικά με την έφοδο των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, προχωρώντας σε διάψευση.

Ads

«Η επιχείρηση, που μακάρι να μη χρειαζόταν, έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά του κοσμήτορα. Η συνέχεια μας δημιουργεί απορίες», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Αναρωτήθηκε στη συνέχεια, γιατί ενώ προκύπτει από το δελτίο της Αστυνομίας ότι η παρέμβαση έγινε μετά από αίτημα των πρυτανικών αρχών, ο κ. Χρυσομάλλης «ενώ έκανε το καθήκον του, στη συνέχεια φοβούμενος τις μειοψηφίες, μη έχοντας σθένος, έριξε το μπαλάκι στους φοιτητές του, που αυτή τη στιγμή είναι στόχοι αυτών των μειοψηφιών».

«Δεν είμαστε πολλοί απόφοιτοι της Νομικής Κομοτηνής στο υπουργικό συμβούλιο. Είμαι ένας εξ αυτών. Δεν έγινε παρέμβαση», πρόσθεσε.

Ads

«Ο κ. Χρυσομάλλης όμως, επειδή ξέρει ότι πέταξε λάδι στον ανεμιστήρα, δεν ονομάτισε. Τον καλώ να ανακαλέσει ή να ονοματίσει για να έχει τις έννομες συνέπειες, που γνωρίζει πολύ καλά ως έγκριτος νομικός», είπε επίσης.

Ο ίδιος επικαλέστηκε και τις δηλώσεις του πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης, Φώτη Μάρη, πως «κανένας υπουργός δεν κάλεσε τα ΜΑΤ να επέμβουν στην κατάληψη».

Οι δηλώσεις του Κοσμήτορα

Για προσωπική παρέμβαση από υπουργό της κυβέρνησης και απόφοιτο της σχολής έκανε λόγο ο κοσμήτορας της Νομικής Θράκης, Μιχάλης Χρυσομάλλης, σχετικά με την έφοδο των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής.

Ο ίδιος ανέφερα αρχικά ότι «η Νομική Σχολή Κομοτηνής που ήταν η μία από τις επτά κατειλημμένες σχολές στο πανεπιστήμιο: πέντε τμήματα του Πολυτεχνείου στην Ξάνθη εδώ και 10 ημέρες, ενώ μαζί με εμάς ξεκίνησε κατάληψη και η Ιατρική της Αλεξανδρούπολης, όπου τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, καθώς μπορεί να θίγει και τη λειτουργία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου».

«Γιατί έγινε στη Νομική Θράκης; Νομίζω ότι επιβλήθηκε από τα πάνω», όπως υπογράμμισε.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=pWvbtnYrO6Y&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title