Στα όσα είπε αναφορικά με το άρθρο της στη γαλλική εφημερίδα «Libération» για τη νίκη Μητσοτάκη, ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, απάντα η αρθρογράφος και συγγραφέας Μαρία Μαλαγαρδή. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, έκανε λόγο για «μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των συριζαίων στα γεμάτα καπνό – χασισοκαπνό κιόλας – γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται».

Μιλώντας στο Documento, η Μαρία Μαλαγαρδή χαρακτήρισε «χοντρό» το σχόλιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου, αλλά όπως τόνισε «το σίγουρο είναι ότι δεν με εμποδίζει να κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια». Θεωρεί θετική την αντίδραση που υπήρξε τόσο σε επίπεδο πολιτών όσο και από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, η οποία καταδίκασε την αρχική δήλωση του βουλευτή αλλά και τη μετέπειτα σύστασή του προς τη συντάκτρια του άρθρου «να μην είναι τόσο ευαίσθητη».

Σημείωσε ότι το σχόλιο την εξέπληξε πολύ και τόνισε ότι αυτό που την ενόχλησε δεν ήταν η κριτική στο άρθρο. «Εννοείται ότι οι δημοσιογράφοι, όπως και οι πολιτικοί, πρέπει να δέχονται κριτική. Δεν είμαστε θεοί που κοιτάμε τον κόσμο από ψηλά. Όποιος θέλει, έχει το δικαίωμα να πει ότι ‘εγώ αυτό το άρθρο δεν το βρήκα σωστό, γι’ αυτό και γι’ αυτό τον λόγο’. Αυτό είναι φυσικό και αναγκαίο θα έλεγα. Δεν τίθεται θέμα. Αλλά το επίπεδο του σχολίου, έστω και σε πλαίσιο αστεϊσμού, με την επιχειρηματολογία με το χασίς, το γλείψιμο των παπουτσιών και την αναφορά στους Ρότσιλντ ήταν χαμηλό». 

Ads

«Βέβαια, αυτές οι συζητήσεις είναι το στιλ talk show του κ. Πορτοσάλτε, στιλ καφενείου. Αλλά όταν είσαι βουλευτής δεν είσαι στο καφενείο. Βέβαια, ούτε και όταν είσαι δημοσιογράφος θα πρέπει να μιλάς με αυτό τον τρόπο. Είναι το επίπεδο που με ενόχλησε. Βρήκα το σχόλιο χοντρό και γελοίο, αλλά μέχρι εκεί», πρόσθεσε. 

Ερωτηθείσα σχετικά σημείωσε ότι και ο Εμανουέλ Μακρόν έχει παρατσούκλι στη Γαλλία, τον λένε «Μανού» (σ.σ.: σύντμηση του Εμανουέλ), που δεν του αρέσει καθόλου. «Δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει ποτέ κάποια αντίδραση για το ότι χρησιμοποιείται σε τίτλους άρθρων. Ούτε έχει γίνει κάποια συζήτηση για το μέσο ενημέρωσης που έκανε αυτή την επιλογή. Προς Θεού δηλαδή. Είναι κρίμα για την ιδέα που έχουν, τελικά, τα στελέχη για τον αρχηγό τους, σε σημείο που δεν δέχονται να τον… πειράζει κανείς». 

Η Μαρία Μαλαγαρδή σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι ο έλεγχος της ΕΡΤ και του ΑΠΕ πέρασαν στον πρωθυπουργό. «Είναι σίγουρα ανησυχητικό. Και ως κίνηση ήρθε εξαιρετικά γρήγορα. Το γεγονός ότι συνέπεσε με αυτά που είπε ο κ. Παπαδημητρίου δημιούργησε κακή εικόνα και ατμόσφαιρα για την Ελλάδα στο εξωτερικό. Και δεν νομίζω ότι η μεταφορά της ΕΡΤ και του ΑΠΕ στον έλεγχο του πρωθυπουργού ήταν η απόφαση που ανακούφισε τους Έλληνες πολίτες την επομένη των εκλογών. Μιλάμε και για την ΕΡΤ που έχει γίνει σύμβολο με αφορμή και το κλείσιμό της. Σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι, θα δούμε τι θα γίνει».