Αισιόδοξος ότι η χώρα έχει ανεξάντλητο απόθεμα δύναμης, εμφανίζεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος στο πασχαλινό μήνυμα που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook καλεί τους πολιτικούς, τους πολίτες και τους επιχειρηματίες να εφαρμόσουν στην πράξη το σύνθημα του Μάη του ’68 «Η φαντασία στην εξουσία», προκειμένου «η χώρα να μπει στο μονοπάτι εκείνο που ψάχνει για να αναστηθεί».

Ads

Το μήνυμα του Δημήτρη Μάρδα:

Όταν εταιρίες που παράγουν στη χώρας μας εξάγουν: κεντήματα στην Κίνα (!), προϊόντα πληροφορικής και ηλεκτρονικών συστημάτων στις ΗΠΑ (!), νανοτεχνολογία στην Ιαπωνία (!), παραφαρμακευτικά και καλλυντικά σε όλο τoν πλανήτη (!), όταν αναβιώνουν βιοτεχνίες ενδυμάτων (!) εν μέσω κρίσης και όταν εκατοντάδες επιχειρήσεις διαπρέπουν στις ξένες αγορές, τότε η χώρα δείχνει ότι έχει ανεξάντλητο απόθεμα δύναμης!

Όταν επίσης, διώξουμε τη μιζέρια που διαπερνά τον περίγυρο μας, πάψουμε να φοβόμαστε κάθε καινοτόμα ιδέα και δράση, πετάξουμε μακριά μας κάθε παλιό, σαθρό και φθαρμένο, τότε η χώρα θα μπει στο μονοπάτι εκείνο που ψάχνει για να αναστηθεί!

Ads

Οι όποιες, αναπόφευκτες συχνά, πολιτικές διαχείρισης έχουν κάποια όρια, στρώνοντας απλά το χαλί. Οι πόρτες όμως της μακροχρόνιας επιτυχίας ανοίγονται με άλλες πολιτικές και μόνο όταν όλο και περισσότεροι πολιτικοί, πολίτες και επιχειρηματίες, υιοθετήσουν το εκπληκτικό εκείνο σύνθημα του Μάη του 1968 που έλεγε, “η φαντασία στην εξουσία”.

Οι μάχες χάνονται μόνο αν χαθούν πρώτα στο μυαλό μας!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ