Μύκονος όπως λέμε Μανωλάδα. Ο Πακιστανός μετανάστης Νασάρ Ικμπάρ που εργάζεται στο νησί δέχτηκε άγρια επίθεση από τον εργοδότη του. 

Ads

Όπως κατήγγειλε ο Νασάρ στην ΚΕΕΡΦΑ, την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, στις 2.30 μμ ο εργοδότης του, του επιτέθηκε κι άρχισε να τον ξυλοκοπά με γροθιές. Ενώ τον χτυπούσε του φώναζε: «Δεν θα αφήσω κανένα Πακιστανό να είναι εδώ στη Μύκονο. Αν σε δω εδώ αύριο μετά 7.30πμ θα σε πυροβολήσω». Επιπλέον τραβούσε βίντεο ενώ χτυπούσε τον άνθρωπο και φώναζε: «για να δουν όλοι τι παθαίνουν οι Πακιστανοί». 

Ο λόγος της επίθεσης ήταν η προσφυγή του Νασάρ στην Επιθεώρηση Εργασίας, αφού ο εργοδότης αρνιόταν να καταβάλλει τα μεροκάματα που είχαν συμφωνήσει. Συγκεκριμένα ο Νασάρ εργαζόταν ως ψήστης, ωστόσο, ο εργοδότης του έβαζε ένσημα λαντζέρη. Επίσης είχαν συμφωνήσει αμοιβή 50 ευρώ για 10 ώρες. Ο εργοδότης λοιπόν ενώ έπρεπε να δώσει στον Νασάρ 2950 ευρώ, του έδωσε μόνο 660.

Μετά την επίθεση ήρθε η αστυνομία. Ο Νασάρ Ικμπάλ ζήτησε να υποβάλει μήνυση αλλά οι αστυνομικοί δεν την παρέλαβαν και τον πίεζαν να πάρει όσα χρήματα του έδινε ο εργοδότης. 

Ads

image

Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ: «οι συνθήκες εργασίας στο νησί που κατακλύζεται με πάνω από ενάμισι εκατομμύριο τουρίστες θυμίζουν Μανωλάδα. Απλήρωτοι εργαζόμενοι να μένουν σε άθλιους χώρους την ώρα που η τουριστική βιομηχανία μετράει κέρδη. Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων που απασχολούνται σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης και μαύρης εργασίας. 

» Απαιτούμε από την υπουργό Δημόσιας τάξης κ. Όλγα Γεροβασίλη να ερευνήσει την λειτουργία της Αστυνομίας στη Μύκονο καθώς είναι απαράδεκτο να λειτουργούν για λογαριασμό των εργοδοτών. Έγινε και επίσκεψη χθες και στο ΑΤ αλλά πάλι δεν παρέλαβαν την μήνυση του. Καλούμε τα συνδικάτα να παρέμβουν για να μπει φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία, να γραφτούν στις γραμμές τους όλοι οι εργαζόμενοι μετανάστες. Απαιτούμε την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του εργοδότη».