Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο χωριό Άγιος Νικόλαος της Δυτικής Μάνης, καθώς ένας 30χρονος άνδρας  φέρεται να περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό τον πατριό του και στη συνέχεια, να του έβαλε φωτιά καίγοντάς τον ζωντανό.

Ads

Ο άτυχος άνδρας ήταν παραπληγικός και ως εκ τούτου, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, ο 30χρονος, λίγη ώρα μετά, επιχείρησε να βάλει φωτιά και σε έναν ακόμη συγχωριανό του, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς τον απέτρεψαν.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί από το τμήμα της περιοχής και της Ασφάλειας από την Καλαμάτα, που διερευνούν την υπόθεση.

Ads

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν ο δράστης πήγε το μεσημέρι στο πατρικό του σπίτι. Εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού ο 56χρονος πατέρας του, η μητέρα του, μία θεία του και ένα φιλικό πρόσωπο της οικογένειας. Αμέσως μετά, ο γιος περιέλουσε τον πατέρα του με βενζίνη και πετρέλαιο και του έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα ο 56χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, να απανθρακωθεί.

Στην συνέχεια ο δράστης περιέλουσε με το ίδιο εύφλεκτο υλικό την μητέρα του. Ωστόσο η γυναίκα κατάφερε να τρέξει και να ξεφύγει, πριν της βάλει φωτιά ο γιος της. Κατόπιν, ο δράστης πήγε σε γειτονικό σπίτι, περιέλουσε με βενζίνη και πετρέλαιο την εξωτερική πόρτα και στη συνέχεια έβαλε φωτιά.

Ο ενοικιαστής του σπιτιού δεν ήταν εκεί, αλλά ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αντελήφθη την φωτιά και επιχείρησε να την σβήσει. Στην προσπάθειά του να προλάβει την φωτιά πριν πάρει διαστάσεις ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια.

Μετά την προσπάθειά του να βάλει φωτιά στο σπίτι, ο δράστης πήγε στο αστυνομικό τμήμα της δυτικής Μάνης και παραδόθηκε, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε πάρει εξιτήριο στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου από το «Δρομοκαΐτειο» νοσοκομείο των Αθηνών, όπου νοσηλευόταν.