Οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι της Μαλαματίνας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις επιδιώκοντας την επαναπρόσληψη των 15 εργαζομένων που απολύθηκαν αλλά και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ads

Την Πέμπτη το πρωί οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν ότι αστυνομικές δυνάμεις κατέλαβαν το εργοστάσιο έξω από το οποίο πραγματοποιήθηκε από νωρίς νέα μαζική απεργιακή συγκέντρωση.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» έγραφε ένα από τα πανό μπροστά στην πύλη ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, όπως: «πάρτε πίσω τις απολύσεις» και «χωρίς εσένα, γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

«Το εργοστάσιο αυτό είναι δικό μας. Εμείς το κάνουμε να δουλεύει, εμείς το κάνουμε να παράγει… Θα είμαστε μέρα νύχτα εδώ και είμαστε σίγουροι ότι με τη συμπαράστασή σας και την αλληλεγγύη σας θα κερδίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους απεργούς.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη οι εργαζόμενοι, δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, που προχώρησαν σε προπηλακισμούς και ρίψη χημικών.  Κατα την διάρκεια των επιθέσεων τραυματίστηκαν διαμαρτυρόμενοι αλλά και ένας δημοσιογράφος.

Φωτογραφίες από Eurokinissi:

image

Ads

image

image

image

image

image

image