Συναντήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα είχε από το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μέλη του οικονομικού επιτελείου, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ads

Σε σχετικό ερώτημα, πηγές του Μαξίμου ανέφεραν πως οι αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης αναμένεται να υπάρξουν την άλλη εβδομάδα και πως τώρα δεν υπάρχει καμία απόφαση. «Το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό», ανέφεραν, σημειώνοντας ότι στις παραμέτρους για την όποια απόφαση για την όποια πολιτική πρωτοβουλία σημασία έχει και το πώς δεν θα διαταραχτεί ένα κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος. Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογράμμιζαν ότι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην έχουν ρίσκα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λειτουργία θερινών τμημάτων για τη συζήτηση των εφαρμοστικών νόμων του νέου Μνημονίου, με το Μαξίμου να εμφανίζεται διατεθειμένο να κλείσει η Ολομέλεια. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, με την κίνηση αυτή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αποφύγει τις αρνητικές ψήφους των διαφωνούντων βουλευτών, ιδίως από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας και της ΚΟΕ, βουλευτές των οποίων εναντιώθηκαν στο «Μνημόνιο 3» και το καταψήφισαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή την προηγούμενη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, πάντως, πληροφορίες θέλουν τον κ. Τσίπρα να εξακολουθεί να δέχεται εισηγήσεις από στενούς συνεργάτες του να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της Βουλής αλλά να τοποθετηθεί δημόσια μετά τις 20 Αυγούστου, ήτοι ακριβώς ύστερα από την εκταμίευση της α’ δόσης και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον τεθεί ζήτημα για κλείσιμο της Ολομέλειας, τότε τα θερινά τμήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη και θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες το καθένα.

Ads