Ενοχλημένο εμφανίζεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου από τη στάση των θεσμών να μην απαντούν επί των νέων προτάσεων που κατέθεσε η κυβέρνηση για το δημοσιονομικό κενό και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Την ίδια στιγμή, πυκνώνουν οι διαρροές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη το ραντεβού Κορυφής μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο το Μαξίμου επιμένει πως η συνάντηση θα γίνει κανονικά.

Ads

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει στους θεσμούς την πρότασή της, καθώς και δύο συμπληρωματικά κείμενα με συγκεκριμένες, εναλλακτικές επεξεργασίες για το δημοσιονομικό κενό και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί την Δευτέρα αργά το βράδυ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο / απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες».

«Παιχνίδια» με το ραντεβού

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το παινίδι των διαρροών για την τριμερή συνάντηση. Μετά τις χθεσινές αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί ή όχι το ραντεβού, νέα φημολογία έρχεται στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση, σύμφωνα με την οποία τέτοιο ραντεβού δεν έχει προγραμματιστεί. Σύμφωνα με γαλλική πηγή που επικαλείται το Reuters, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση την Τετάρτη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, του γάλλου προέδρου και της γερμανίδας καγκελαρίου.

Ads

«Δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση σε αυτό το στάδιο – θα δούμε τι θα γίνει, όταν φθάσουμε εκεί», δήλωσε ο γάλλος αξιωματούχος στο Reuters.

Νωρίτερα, πηγές από την Κομισιόν, τις οποίες επικαλέστηκαν οι βρετανικοί Financial Times ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων εξέφρασε την απογοήτευσή του από τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει πια χάσει τον σύμμαχό της, την Κομισιόν», ενώ φέρεται να δήλωσε ότι «θα ήταν καλύτερο να συναντηθώ με τους Λατινοαμερικανούς παρά με τον Αλέξη Τσίπρα, αν εμφανιστεί με την ίδια συμπεριφορά που είχε την προηγούμενη εβδομάδα».

Στον «αστερισμό» των διαρροών βρέθηκε και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο ανάρτησε άρθρο με τίτλο: «Τι παιχνίδι παίζει η Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης: