Για επιβεβαίωση ότι η οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα κάνει λόγο το Μαξίμου σχολιάζοντας την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. 

Ads

«Η ελληνική οικονομία αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που χάθηκε από τις επιλογές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης το 2010 και ανακτά το χαμένο έδαφος της πενταετίας 2010 – 2015» αναφέρουν από το Μαξίμου, σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται σε πείσμα των καταστροφολόγων της ΝΔ καθώς και μερίδας του Τύπου. 

«Η κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση την πορεία για την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018», προσθέτουν. 

Την ίδια ώρα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι η απόφαση της Κομισιόν είναι ένα άλλο βήμα προς την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ομαλότητα, μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης.

Ads

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, «η Ελλάδα γυρνά σελίδα και η κυβέρνηση εισέρχεται με σταθερό βηματισμό στο κεφάλαιο της υλοποίησης ενός σχεδίου κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης ανάπτυξης».