Για ξαναζεσταμένο «κιτρινισμό» και «ξεφτίλα» κάνουν λόγο πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» που κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι το 2013 – όντας τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – προσπάθησε να «διευθετήσει σιωπηρά» την υπόθεση του πρέσβη της Βενεζουέλας Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες τον οποίο γυναίκες υπάλληλοι της πρεσβείας είχαν καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση. 

Ads

Το «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Νικολά Μαδούρο η οποία αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα: 

«Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα». 

Από το Μαξίμου απαντούν πως πρόκειται για «αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «συγκλονιστική αποκάλυψη» είναι μια επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας την αντικατάσταση του πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα».

Ads

Εξάλλου και το ίδιο το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος αναφέρει ότι ήταν τελικά η παρέμβαση Τσίπρα που απομάκρυνε τον πρέσβη. Κυβερνητικές πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι στην «κάθε άλλο παρά φιλική προς την κυβέρνηση – ιστοσελίδα antinews» τονίζεται: 

«… Στη συνέχεια, πρέσβης ανέλαβε ο Φρανκλίν Γκονζάλεζ, ο οποίος όμως, απομακρύνθηκε – άρον, άρον – σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά από καταγγελίες (!) σε βάρος του για «παρατράγουδα» με το προσωπικό της πρεσβείας. Κάτι που τότε κοινοποιήθηκε και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αποτέλεσμα το τελευταίο να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χειρίζεται ιδιαιτέρως «λεπτά» ζητήματα. Λέγεται, μάλιστα, πως τότε, για την απομάκρυνσή του, είχε «μεσολαβήσει», με επιστολή του προς το Καράκας, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας…»

«Συνεπώς, όλη αυτή η ιστορία των «συγκλονιστικών αποκαλύψεων» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός. Περαστικά» προσθέτουν. 

Αναφερόμενοι δε, στις ανακοινώσεις της ΝΔ για το θέμα που εγκαλούν τον Αλέξη Τσίπρα, οι κύκλοι του Μαξίμου τονίζουν: «Η Νέα Δημοκρατία, μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο και στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις «τρυφερές» της σχέσεις με ανθρώπους που κατηγορούνται για συστηματικό εκβιασμό, προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξεφτίλα του Πρώτου Θέματος. Ας σοβαρευτούν λίγο, γιατί δεν πρόκειται να καταλάβουν για πότε θα μετεξελιχθούν σε κόμμα – τσίρκο».