Σφοδρή κριτική ασκεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, κατηγορώντας τους για «μεθοδευμένη υπονόμευση της ελληνικής προσπάθειας», με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Σαμποτάζ στο Λονδίνο. Η Μιράντα Ξαφά παρουσίασε σε επενδυτές ζοφερή την εικόνα της οικονομίας μας».

Ads

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε σε “κλειστή λέσχη” επενδυτών στο Λονδίνο, ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ. Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο Μνημόνιο».

Στο σχόλιο αφήνεται να εννοηθεί ότι θα υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα όσα αποδίδονται στην κ. Ξαφά από το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι «ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολιτικής επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας».

Ads

Τονίζει ότι «η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ» και υπογραμμίζει πως «η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης». Καταλήγει: «Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει».

Διαβάστε επίσης: Η Μιράντα Ξαφά προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Εφημερίδας των Συντακτών

«Η ανακοίνωση του Μαξίμου για την κ. Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας»

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ σχετικά με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για την Μιράντα Ξαφά.

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην απελπισία του καταφεύγει καθημερινά πλέον σε συκοφαντίες και ψέματα και πως η τελευταία ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την κ. Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας.

«Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες;» ρωτά η ΝΔ προσθέτοντας πως «εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, που δήθεν θα καταργούσε, και τους φόρους τους, επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια. Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σβίγκου: Το μοναδικό σχέδιο της ΝΔ είναι το σαμποτάζ 

«Αυτά που φέρνει το φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» είναι εξαιρετικά σοβαρά, τόσο ως προς το πολιτικό, όσο και ως προς το νομικό σκέλος», ανέφερε σχετικά με το θέμα, η Ράνια Σβίγκου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το μοναδικό σχέδιο που έχει η ΝΔ είναι το σαμποτάζ και είναι τέτοια η απελπισία τους και η κοινωνική απομόνωση που καταφεύγουν σε ακραίες δολιότητες, αδιαφορώντας για την ίδια τη χώρα».

Η Ράνια Σβίγκου τόνισε ακόμη ότι «περιμέναμε από το πρωί απαντήσεις σχετικά με αυτές τις περίεργες δραστηριότητες της συμβούλου του κ. Μητσοτάκη», για να σχολιάσει πως «τελικά είδαμε μια απάντηση της ΝΔ , που “αποκηρύσσει” την κα Ξαφά λέγοντας ότι ποτέ δεν ήταν σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, παρόλο που υπάρχουν δεκάδες και παραπάνω δημοσιεύματα όλο το προηγούμενο διάστημα που την παρουσίαζαν επίσημα ως σύμβουλο του, ενώ εδώ και πολύ καιρό έχει ανακοινωθεί και η επίσημη συνεργασία του κόμματος της ΔΡΑΣΗΣ, από το οποίο προέρχεται η κ.Ξαφά, με τη ΝΔ».

Την ίδια ώρα η Δράση σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για συκοφαντική επίθεση κατά της Μιράντα Ξαφά.